Bio

Mijn naam is Eline en ik werk als recensent, tekstschrijver en redacteur. Ik studeerde Literatuurwetenschap en Psychologie in Utrecht en studeerde af in Letterkunde en Literair Bedrijf aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aansluitend deed ik werkervaring op als webredacteur in het boekenvak en als (SEO-) tekstschrijver bij een tekstbureau, een combinatie van kennis en ervaring die bij mijn schrijfwerkzaamheden goed van pas komt. Ik recenseer en promoot boeken voor auteurs en uitgeverijen, en schrijf, corrigeer en redigeer teksten voor verschillende opdrachtgevers in de B2B- en B2C-sector. Daarnaast help ik uitgevers, auteurs, bedrijven en particulieren door teksten klaar te maken voor publicatie. Dit doe ik onder meer als copywriter bij Van Driel Publishing en via de schrijfdiensten van Eline schrijft hier.

Sinds 2016 schrijf ik recensies over recent verschenen literatuur en romans als vaste recensent bij lezersplatform Hebban. Ook maakte ik deel uit van de jury voor de Hebban Debuutprijs. Verder schrijf ik als vaste redacteur mee aan de inhoud van AniWay Magazine dat vier keer per jaar verschijnt.

Eline schrijft hier begon in 2016 als mijn persoonlijke website en is inmiddels uitgegroeid tot een combinatie van een blog en een schrijversdienst. Iedere week bespreek ik hier boeken, films en series. De focus ligt hierbij op (jeugd)literatuur, arthouse, geschiedenis, anime, psychologie en coming-of-age.

Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan het schrijven van gedichten en verhalen. Wanneer ik niet achter mijn computer zit te schrijven, ben ik in het wild te spotten in musea, boekwinkels, filmhuizen, op reis, bij concerten, al sportend of met mijn neus in een boek.

Recensent, tekstschrijver of redacteur nodig? ๐Ÿ™‚

Als boekrecensent breng ik lezers graag in contact met boeken. Om een recensieverzoek in te dienen maakt het niet uit of jouw boek bij een uitgeverij verschijnt of dat je het in eigen beheer uitgeeft. Wil je een recensieverzoek indienen? Stuur mij gerust een berichtje via de contactpagina. Meer weten over Eline schrijft hier als boekrecensent? Lees mijn recensiebeleid.

Ben je op zoek naar een tekstschrijver met SEO-skills of een redacteur met een kritische blik? Bekijk mijn schrijfdiensten of neem direct contact met mij op.

Eline schrijft hier op social media ๐Ÿ“ฑ