Boeken

Educated drugdealer: informatieve verzamelbundel over de werkzaamheden in een apotheek

, ,

Titel: Educated drugdealer. Een kijkje in het leven van een apothekersassistente
Auteur: Ellen Kruize Kok
Uitgeverij:
Uitgeverij E&E
Genre: Non-fictie
Bladzijdes:
189
Uitvoering:
e-book
ISBN:
978-90-831-6671-1
*In ruil voor een eerlijke recensie heb ik van Uitgeverij E&E een recensie-exemplaar ontvangen

Link naar mijn recensie op Hebban

De apotheek is voor “buitenstaanders een zeer eigenzinnige en onbekende wereld” schrijft Ellen Kruize Kok aan het begin van haar boek Educated drugdealer. Aan de hand van haar eigen ervaring als apothekersassistente en de ervaringen van collega’s en studenten in de apotheek, neemt ze de lezer mee in die onbekende wereld. Hoe worden medicijnen gemaakt? Welke werkzaamheden voeren apothekers en hun assistenten uit? En hoe ga je om met al die verschillende klanten en patiënten? Kruize Kok geeft in Educated drugdealer antwoord op deze en nog veel meer vragen.

De apotheek als ‘heksenketel’

Aan het eind van de middelbare school begint Kruize Kok na te denken over wat ze later wil worden. Wanneer ze een affiche ziet over werken in de apotheek, begint het bij haar te borrelen. “Wat een heksenketel kan de apotheek zijn en wat is apothekersassistent een dynamisch vak”, stelt zij jaren later over het werk in de apotheek. Als middelbare scholier herinnert ze zich vooral de geheimzinnig sfeer in de apotheek die zij veelvuldig bezocht. Haar interesse is gewekt. De lezer volgt haar op meeloopdagen, studiedagen, snuffelstages en haar eerste werkplek. Tijdens het lezen maak je kennis met haar leidinggevenden, collega’s en de patiënten en klanten aan de balie.

Jargon, humor en afwisseling

Educated drugdealer is het autobiografische debuut van Kruize Kok. In chronologische volgorde beschrijft ze haar eigen ervaringen op weg naar het apothekersvak. Ook creëert ze ruimte voor details uit haar persoonlijke leven. Opvallend is het jargon dat Kruize Kok regelmatig gebruikt. Ze legt de termen, medicijnnamen en aandoeningen duidelijk uit waardoor achtergrondkennis niet vereist is om te snappen waar de tekst over gaat. Het gebruik van jargon geeft het boek een specialistisch karakter. Educated drugdealer bevat daarnaast opdrachtjes en weetjes. Zo krijg je een kort lesje farmaceutisch rekenen, leer je het verschil tussen de stof- en merknaam van een medicijn en ontdek je hoe je lastige of zieke patiënten het beste kunt benaderen. Verschillende werkplekken komen aan de orde, zoals een dorpsapotheek, een apotheek in het ziekenhuis en een militaire apotheek. Daarnaast bevat Educated drugdealer humor en ontroerende gebeurtenissen die laten zien hoe mooi en afwisselend het vak kan zijn.

Educated drugdealer is een informatieve verzamelbundel

Educated drugdealer is opgedeeld in de ervaringen van Kruize Kok, gastblogs van collega’s en een ingezonden brief met vragen over het werk in de apotheek. Kruize Kok schrijft toegankelijk en hanteert een opgetogen toon in haar boek. De bijdragen van collega’s zijn eveneens vol enthousiasme geschreven. Deze ervaringsverhalen zijn openhartig en divers. De positieve en negatieve kanten van het werk worden belicht waardoor de lezer een goed beeld krijgt van de sfeer en de werkzaamheden. Ondanks de chronologische vertelwijze, leest de plot chaotisch. Ook de ontstaansgeschiedenis van de apotheek, de veranderingen door de jaren heen en de regels van zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie hadden uitgebreider behandeld kunnen worden. Desondanks is Educated drugdealer een bron van informatie voor iedereen die meer wil weten over het apothekersvak van nu, een carrièreswitch overweegt of zich oriënteert op een loopbaan in de apotheek.


Steun je boekhandel en schaf Educated drugdealer hieronder aan of via deze link.

Eindoordeel: Educated drugdealer
3
Share

Recent Posts

De vrouw die niet bestond: stúkdenken op een ideale wereld

Titel: De vrouw die niet bestond Auteur: Marc Reugebrink Uitgeverij: Querido Genre: Roman Bladzijdes: 157… Read More

23 mei 2022

Joy: psychologische roadnovel met een spirituele twist

Titel: Joy Auteur: Jules Hoenderop Uitgeverij: Ambilicious Genre: Roman Bladzijdes: 207 Uitvoering: Paperback ISBN: 978-94-932-7515-7… Read More

19 mei 2022

Anime Lente 2022 Preview

In animeland staan er dit lenteseizoen verrassend veel sportseries op het menu. Wat dacht je… Read More

16 mei 2022

Playlist: Ghostlight van Poets of the Fall

Schrijf-playlist #58: Ghostlight van Poets of the Fall Poets of the Fall: Finland, 2003 –… Read More

9 mei 2022

’t Hooge Nest: aangrijpende familiegeschiedenis van twee joodse verzetsvrouwen

Titel: ’t Hooge Nest Auteur: Roxane van Iperen Uitgeverij: Lebowski Publishers Genre: Non-fictie Bladzijdes: 382… Read More

5 mei 2022

Mijn beste vriendin Anne Frank: coming-of-age film over joodse tieners in oorlogstijd

Anne Frank is wereldwijd beroemd door haar dagboekfragmenten die gebundeld zijn in het boek Het… Read More

2 mei 2022