Event: Boekenbal der Verleidingen

27 maart 2017

De 82e Boekenweek is begonnen! Afgelopen vrijdag vond het Boekenbal der Verleidingen plaats in Paradiso Amsterdam, ofwel – voor één avond – de Hof van Eden. Er werden zo’n 1.500 genodigden verwacht. De boekenwereld staat de aankomende tijd in het teken van het thema van de Boekenweek: ‘Verboden vruchten.’

Vips spotten
Gewapend met een persbandje, persbadge en een camera mocht ik namens de webredactie van de CPNB vips gaan spotten! De rij schrijvers en dichters, literair agenten, uitgevers, boekhandelaren, recensenten en andere BN’ers hield maar niet op en ik heb mij in het persvak anderhalf uur kostelijk vermaakt. Daarna begon het feest natuurlijk pas echt! Lees hier een verslag van de avond.

De Boekenweek
Herman Koch en Connie Palmen zijn dit jaar de Boekenweekauteurs. Koch schreef het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven, een boek met een ironische titel waarin het alledaagse een verontrustende wending krijgt. Palmen schreef het essay De zonde van de vrouw waarin zij aan de hand van de levens van vier vrouwen het verband tussen roem, originaliteit en zelfdestructie onderzoekt. Het Boekenweekgeschenk is verkrijgbaar in de boekhandel bij een besteding van minimaal E12,50,- aan Nederlandstalige boeken. De zonde van de vrouw is verkrijgbaar voor E3,50,-.

Op zondag 2 april kan er op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis worden gereisd met de trein. Daarnaast zullen er aankomende week door het hele land activiteiten plaatsvinden in het kader van de Boekenweek. Lees hier meer informatie!

Geef een reactie op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
%d bloggers liken dit: