Wat las ik vroeger: De Modderland Trilogie #3 (special)

2 januari 2017

Titel: Krijger zonder Vrees (De Modderland Trilogie #3)
Originele titel: Doctor Cuddles of Giggle Glade
Auteur: Paul Stewart & Chris Riddell
Uitgeverij: Piramide
Vertaling: Erica Feberwee
Genre: Jeugdliteratuur, Fantasy
Bladzijdes: 164
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90-261-3158-5
Prijs: 9,99
Sterren: 4/5

Lees hier mijn recensies van het eerste deel en het tweede deel uit De Modderland Trilogie.

Met deze eerste post van 2017 komt er een eind aan De Modderland Trilogie special. Binnenkort hoop ik ‘wat las ik vroeger’ weer op te pakken door een vervolg te schrijven op kinderboeken. De vorige zes delen uit ‘wat las ik vroeger’ kun je hieronder teruglezen en schreef ik over de genres: griezelverhalen, fantasy, detective/misdaad, drama, sciencefiction en wetenschap en kinderboeken (1).

Een laatste knipoog naar Tolkien

Na hun vorige avontuur zijn Bart, Randalf, Norbert en Veronica weer teruggekeerd naar het Betoverde Meer. Bart is het inmiddels helemaal zat en wil naar huis, maar Randalf komt telkens aanzetten met een smoesje wanneer de woorden Giechelveld, Elfenwoud of Meester Troetel worden genoemd.

Dan staat ineens Brenda de Krijgsprinses en haar strijdkat Snuffie voor hun neus. Brenda heeft genoeg van het ruige leven als krijgsprinses en wil wat rustiger aan gaan doen. Met een échte (en bovendien mooie, aldus Randalf) krijgsprinses in hun midden stemt Randalf eindelijk toe om naar het Elfenwoud te gaan. Brenda ziet dit reisje wel zitten (hoewel ik toch even dacht dat ze het rustiger aan wilde doen) en met z’n allen vertrekken ze richting het betoverende bos. Maar ook deze stoere chick heeft zo haar angsten en daar komt de lezer al snel achter…

De Gehoornde Baron geniet van zijn rustige leventje nu zijn ietwat veeleisende vrouw, Ingrid, in het vorige deel op het nippertje in één van de vliegende kleerkasten werd meegenomen naar het Elfenwoud. Hij heeft dan ook totaal geen haast om haar terug te halen. Hij vertrekt naar Dwergenstede, koopt een mooie outfit en gaat los in één van de beruchte nachtclubs van de stad (waar het overigens volledig normaal is om taarten in elkaars gezicht te gooien, waarom ook niet). Terwijl de avond vordert komt hij een oude bekende tegen.

Het laatste deel in De Modderland Trilogie van Paul Stewart en Chris Riddell bevat opnieuw verschillende verhaallijnen en mooie illustraties. Wie is die geheimzinnige Meester Troetel en waar zijn alle Grote Tovenaars van Modderland? Hoe loop het af met de ‘zorgwekkende’ situatie waar de Gehoornde Baron zich in bevindt? Zal Bart naar huis terugkeren? Dit boek geeft antwoord op deze brandende vragen en uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Het einde is niet per sé bloedstollend spannend, maar wel erg hilarisch. Met de leus “Één theelepel om allen te regeren, één theelepel om hen te vinden, één theelepel die hen naar het Giechelveld zal brengen en hen zal binden!” wordt deze laatste knipoog naar Tolkien nog eens extra benadrukt!

Geef een reactie op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
%d bloggers liken dit: