4x Halloween Special #2Leestijd: 3 min.

29 oktober 2018

Woensdag is het Halloween! In deze special vind je 4 tips om alvast lekker in de creepy sfeer te komen. Voor nog meer horrortips kun je hier mijn Halloween special van vorig jaar terug lezen. Veel griezelplezier!

liseys-verhaal-king

1. Boeken | Stephen King – Lisey’s verhaal RECENSIE

Na de dood van haar man Scott, wordt Lisey Landon steeds dieper in het levensverhaal van haar echtgenoot gezogen. Achter deze excentrieke bestsellerauteur schuilen verschillende geheimen en Lisey wordt geconfronteerd met de demonen die hem tijdens zijn leven hebben geteisterd. Alsof dit nog niet genoeg is, moet Lisey een stalker afweren die het op de ongepubliceerde manuscripten van Scott heeft gemunt. Zal Lisey Scotts boodschap weten te ontcijferen voor het te laat is?

2. Film | David Bruckner – The Ritual RECENSIE

Een vriendengroep gaat na een noodlottige gebeurtenis backpacken door de Zweedse wildernis. Het duurt niet lang of een monsterlijke kracht zit de mannen op de hielen. Ook zet de film de verhoudingen tussen de vrienden tijdens hun zware reis op de proef. The Ritual (2017) barst van de (mythologische) horror. Met haar hoge avontuur-gehalte is de Netflix Original deze Halloween een must see voor avonturiers met stalen zenuwen!

3. Serie | Mike Flanagan – The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House (2018) is misschien wel de meest gehypte Halloween-serie op Netflix op dit moment. De serie is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson (1959) en verhaalt over de Olivia en Henry Crain en hun vijf kinderen. In verschillende verhaallijnen blikken we door middel van flashbacks terug op het korte verblijf van de familie in Hill House in de zomer van ’82. Deze flashbacks wisselen af met episodes uit het dagelijks leven van de broers en zussen Crain. Al snel wordt duidelijk dat Hill House de familie Crain nog steeds in haar greep houdt. Met een prima cast (o.a. Elizabeth Reader bekend van de Twilight-films en onze eigen Michiel Huisman) zit het qua acteerwerk met deze serie wel goed. The Haunting of Hill House is een absolute aanrader voor liefhebbers van langzaam ontrafelende mysteries en – de titel zegt het al – griezelige spookhuizen!

Lees ook mijn recensie van Dark (2017)

4. Muziek | Imagine Dragons – Natural


Welke Halloweentips heb jij gelezen/gekeken/geluisterd? 🙂

Volg mij op:

Geen reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: