4x Koningsdag SpecialLeestijd: 2 min.

23 april 2018
koningsdag-special_header

Vrijdag is het Koningsdag! Met deze vier (en nog wat extra) tips kom je vast en zeker in de oranje-sfeer. Lees snel verder!

vissen-voor-de-keizer-didier-decoin

1. Boek | Didier Decoin – Vissen voor de keizerRECENSIE

Vissen voor de koning ..eh keizer van Didier Decoin verhaalt over de eenvoudige vissersvrouw Miyuki. Na de dood van haar man maakt ze een gevaarlijke reis naar de keizerlijke hoofdstad Kyoto om twee korven vol karpers af te leveren. Zal ze haar taak weten te volbrengen? Reis mee met Miyuki en wellicht waan je jezelf wel aan het keizerlijke hof!

2. Film | The Weinstein Company – The King’s Speech

Historische dramafilm The King’s Speech (2010) vertelt het verhaal van Albert George. Als zoon van de Engelse koning George V moet hij regelmatig toespraken houden. Omdat hij stottert, kost dit hem veel moeite en voelt hij zich bovendien slecht voorbereid op het koningschap. Alberts vrouw, Elizabeth Bowes-Lyon, stuurt hem naar de spraaktherapeut Lionel Logue. Samen met Lionel werkt Albert aan zijn zelfvertrouwen in de hoop zijn vader goed op te kunnen volgen.

Extra kijktips: Princess Mononoke (1997) en King Arthur: Legend of the Sword (2017)

3. Serie | Telecom Animation Film – Orange RECENSIE

De 16-jarige Naho ontvangt op een dag een stapel brieven van haar toekomstige zelf. De brieven bevatten tips en waarschuwingen om haar vrienden, en in het bijzonder de nieuwe leerling Kakeru Naruse, te beschermen. Deze anime serie gaat niet over koningen en koninginnen, maar de kleur oranje speelt – zoals de titel al aangeeft – wel degelijk een grote rol!

Extra kijktip (op Netflix): Orange is the New Black (2013-)

4. Muziek | Playlist – Hollandsche Hits

Beluister mijn playlist met Hollandse Hits!


Volg mij op:

Geen reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: