Over Eline

Mijn naam is Eline van der Boog (1991) en ik schrijf hier onder andere over (jeugd)literatuur en psychologie. Ik breng boeken onder de aandacht van lezers. Daarnaast help ik (selfpub) auteurs, uitgeverijen, bedrijven en particulieren met het schrijven, corrigeren en redigeren van teksten.

Ik studeerde Psychologie en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen. Aansluitend liep ik stage in het boekenvak. Ik schreef teksten voor campagnes zoals de Boekenweek en De Kinderjury en werkte mee aan leesbevordering. Daarnaast deed ik kennis op over contentmarketing en SEO-copywriting. Om mijn redactionele vaardigheden verder te ontwikkelen, volgde ik na mijn studies een cursus en masterclass tekstredactie.

Bij uitgeverij Van Driel Publishing draag ik bij aan het mentale welzijn van (jonge) lezers als copywriter. Verder werk ik er marketingstrategieรซn uit en redigeer en corrigeer ik educatieve en psychologische kinderboeken. Als recensent bij lezersplatform Hebban schrijf ik al jarenlang met veel plezier recensies over recent verschenen literatuur en romans. Sinds 2019 zit ik in de redactie van tijdschrift AniWay Magazine.

Op Eline schrijft hier post ik wekelijks recensies over boeken, films en series. De focus in deze artikelen ligt, naast (jeugd)literatuur en psychologie, op geschiedenis, arthouse, reisverhalen, coming-of-age en anime.

๐Ÿ™Œ Recensent, tekstschrijver of redacteur nodig?

Als boekrecensent breng ik lezers graag in contact met boeken. Om een recensieverzoek in te dienen maakt het niet uit of jouw boek bij een uitgeverij verschijnt of dat je het in eigen beheer uitgeeft. Wil je een recensieverzoek indienen? Neem contact met me op. Meer weten over mij als boekrecensent? Lees mijn recensiebeleid.

Ben je op zoek naar een tekstschrijver met SEO-skills of een redacteur met een kritische blik? Neem contact met me op, lees de ervaringen van anderen of bekijk mijn schrijfdiensten.

๐Ÿ’ฌ Eline schrijft hier op social media

my-ideal-library_icon