Event: Harry Potter The Exhibition

18 mei 2017
Leestijd: 4 min.
,

Ruim een week geleden ben ik samen met een vriendin naar Harry Potter The Exhibition geweest in Utrecht. Met een donkerrood shirt en all stars aan (ik ben natuurlijk wel echt een Griffoendor) liep ik het net zo rode Cinemec binnen. Het was gelukkig niet superdruk en in de rij hoorden we dat het voor het eerst sinds de meivakantie wat rustiger was. Goed nieuws dus!

IMG_1526

“Their daring, nerve and chivalry…”

Na even in de rij gewacht te hebben konden we de expo al betreden. De eerste stop was de Sorteerhoed en verschillende enthousiaste mensen uit het publiek werden ingedeeld in de verschillende afdelingen van Zweinstein. Leuker was het misschien wel geweest als de uitkomst van tevoren niet vast had gestaan, maar goed. Positief punt is dat ze niet – zoals bij The Amsterdam Dungeon bijvoorbeeld – random mensen uit het publiek halen (en dat veel mensen zo graag vrijwilliger wilden zijn, hielp ook wel).

Tien punten aftrek voor…

Na het sorteerproces kwamen we in de Zweinstein Express om vervolgens door de stoom uit te komen bij een gillende Dikke Dame (1: rare volgorde, 2: betekende dit dan dat we toch allemaal Griffoendors waren?) Helaas werd het hier al wel drukker en veel mensen bleven een eeuwigheid bij de vitrines staan. Wij hadden geen audiotour en konden dus veel sneller doorlopen. Oh ja, tien punten aftrek voor je afdeling (Griffoendor dus) als je een foto mét flits maakt.

Harry Potter The Exhibition bevat veel willekeurige details

De tentoonstelling was vrij willekeurig opgesteld en niet bijvoorbeeld per boek, zoals ik had verwacht. Wel was er overal iets te zien en moest je goed opletten om geen details over het hoofd te zien!

Veel verstopte favorieten

Het leukst vond ik de Kassen van Kruidenkunde waar je een mandragora uit de grond kon trekken, volgeschreven lesboeken die – verspreid over de vitrines – te bewonderen waren, de Marauders Map, de Zwerkbal ruimte waar je een Slurk door de ringen kon gooien, de Steen der Wijzen, Hagrids huisje waar je een foto kon maken op zijn huge leunstoel en het Verboden Bos. Helaas was het Verboden Bos wel erg donker en… voor de sfeer was een imitatie bospad wel leuk geweest, aldus mah friend (en dat vind ik ook).

“That’s totally barbáric…”

Ook misten we een groot schaakbord met schaakstukken waar je bijvoorbeeld een potje kon toverschaken. Nu stond er voor het idee één pion en nog een ander schaakstuk tentoongesteld. In een klein uurtje hadden we de hele tentoonstelling wel doorlopen en kwamen we uit in de (veel te dure) winkel. Ik had graag een chocoladekikker gekocht, maar tien euro… Ik blijf een arme student hè.

Jeugdsentiment komt tot leven bij Harry Potter The Exhibition

Ondanks deze kritische noot was het toch wel een leuke tentoonstelling waarin een stukje van mijn jeugd – na de boekverfilmingen – nog meer tot leven komt. Toen we Cinemec uitliepen zagen we ineens de vliegende Ford Anglia staan in de hoek van de hal van de bios. Hoe tof! Ik zou er zo in weg willen rijden eh.. vliegen! Misschien de volgende keer een simulator waarin je de Beukwilg moet omzeilen?!


Ben jij al naar Harry Potter The Exhibition geweest? 🙂

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.