Billy the Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d’Arc: Korte verhalen uit de wereld van Nicolas Flamel #1

31 juli 2017
Leestijd: 3 min.
, ,
billy-the-kid-jeanne-d-arc-michael-scott_header

Titel: Billy the Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d’Arc (Korte verhalen uit de wereld van Nicolas Flamel #1)
Originele titel: Billy the Kid and the Vampyres of Vegas & The Death of Joan of Arc
Auteur: Michael Scott
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Henny van Gulik
Genre: Young Adult, Fantasy
Bladzijdes: 95
Uitvoering: Paperback
ISBN: 978-90-225-6842-2

Als aanvulling op De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel-reeks verscheen in 2013 de eerste korte verhalenbundel Billy the Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d’Arc. De bundel bevat twee korte verhalen waarin Michael Scott (1959) de onsterfelijke humani Billy the Kid, de legendarische krijgster Scáthach en de mysterieuze Jeanne d’Arc in de schijnwerpers zet.

Vampiers in Las Vegas

Het eerste en langste verhaal uit de bundel vertelt over de wijze waarop Billy the Kid en Scáthach de Schaduw elkaar voor het eerst ontmoeten. Scáthach runt in San Francisco een dojo en geeft les in vechtsporten. Billy the Kid is nog maar net gewend aan zijn onsterfelijkheid. Hij mist vooral de adrenaline wanneer hij over de weg scheurt in zijn rode Ford. In opdracht van zijn meester lokt hij Scáthach naar Las Vegas waar een stel bloeddorstige vampiers haar opwachten. Éen vampier in het bijzonder heeft zelfs nog een appeltje met Scáthach te schillen door iets wat in het verleden is gebeurd…

De geschiedenis van Jeanne d’Arc

Het tweede verhaal (dat al eventjes aan bod kwam in De Magiër) is weliswaar korter, maar vertelt heel gedetailleerd hoe Jeanne d’Arc helemaal niet op de brandstapel is gestorven. In plaats daarvan werd zij op het nippertje gered door Scáthach! Het verhaal is als getuigenverslag opgetekend door de soldaat William van York als onderdeel van zijn testament. Een krachtig verhaal dat verklaart hoe de nationale heldin van Frankrijk zo’n grote rol in de Nicolas Flamel-reeks heeft kunnen spelen.

Billy the Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d’Arc is een aanrader voor fans

Allebei de verhalen spelen zich ruim voor de geboorte van Sophie en Josh Newman af. Dit dunne boek is een aanrader als je met veel plezier de zesdelige Flamel-reeks hebt gelezen én hier geen genoeg van kon krijgen. De context van de boekenserie voegt bovendien het nodige toe aan deze korte verhalen die op zichzelf staand de lezer waarschijnlijk minder zullen meeslepen.


Eindoordeel: Billy the Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d’Arc (Korte verhalen uit de wereld van Nicolas Flamel #1)
3.5

Lees hier mijn recensie van het eerste deel van de Nicolas Flamel-reeks: De Alchemist.

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.