Event: Boekenbal der Verleidingen

27 maart 2017
Leestijd: 2 min.
,

De 82e Boekenweek is begonnen! Afgelopen vrijdag vond het Boekenbal der Verleidingen plaats in Paradiso Amsterdam, ofwel – voor één avond – de Hof van Eden. Er werden zo’n 1.500 genodigden verwacht. De boekenwereld staat de aankomende tijd in het teken van het thema van de Boekenweek: ‘Verboden vruchten.’

Vips spotten op het Boekenbal

Gewapend met een persbandje, persbadge en een camera mocht ik namens de webredactie van de CPNB vips gaan spotten! De rij schrijvers en dichters, literair agenten, uitgevers, boekhandelaren, recensenten en andere BN’ers hield maar niet op en ik heb mij in het persvak anderhalf uur kostelijk vermaakt. Daarna begon het feest natuurlijk pas echt! Lees hier een verslag van de avond.

De Boekenweek

Herman Koch en Connie Palmen zijn dit jaar de Boekenweekauteurs. Koch schreef het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven, een boek met een ironische titel waarin het alledaagse een verontrustende wending krijgt. Palmen schreef het essay De zonde van de vrouw waarin zij aan de hand van de levens van vier vrouwen het verband tussen roem, originaliteit en zelfdestructie onderzoekt. Het Boekenweekgeschenk is verkrijgbaar in de boekhandel bij een besteding van minimaal E12,50,- aan Nederlandstalige boeken. De zonde van de vrouw is verkrijgbaar voor E3,50,-.


Op zondag 2 april kan er op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis worden gereisd met de trein. Daarnaast zullen er aankomende week door het hele land activiteiten plaatsvinden in het kader van de Boekenweek. Lees hier meer informatie!

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.