5x Valentijn 2021

11 februari 2021
Leestijd: 7 min.

Of je nu een relatie hebt of alleen bent: lekker uiteten gaan, een spannende citytrip of een avondje naar de film zit er op Valentijn 2021 helaas niet in. Gelukkig kun je de Valentijnsfeer in huis halen door (samen) een zoet(sappig) boek te lezen en romantische films en series te kijken. Ja, zelfs met gamen kun je je lange afstandsrelatie of beste vriend of vriendin toch even heel dichtbij halen 😉 Benieuwd naar mijn tips voor Valentijnsdag? Lees hieronder mijn 5x Valentijn 2021!

5x Valentijn 2021

1. De stroopwafelshop (Astrid Harrewijn)

Bij Valentijn denk je wellicht gelijk aan chocolade, maar wist je dat stroopwafels ook heel zoet zijn (en bovendien een favoriet van deze blogger 😊)? De stroopwafelshop van Astrid Harrewijn neemt de lezer mee naar New York waar Suze een nieuw leven begint. Ze besluit namelijk mee te doen aan een project dat de Amerikanen enthousiast wil gaan maken over stroopwafels! In New York loopt Suze tegen diverse problemen die zij nu zonder haar ouders, vriend en vriendin moet oplossen. Obstakels die Harrewijn zorgvuldig in haar boek uiteenzet. De stroopwafelshop is een heerlijk feelgood verhaal met onverwachte plotwendingen die je naar stroopwafels doen graaien.

Schaf De stroopwafelshop hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

2. Malcolm & Marie (Sam Levinson)

Ben je ook zo’n fan van films die compleet in zwart-wit zijn opgenomen? Netflix’ nieuwste aanwinst Malcolm & Marie (2021) past in dit lijstje, want deze romantische filmhuisfilm bevat alleen maar tinten grijs (en zwart-wit). Het verhaal volgt Malcolm (John David Washington) en Marie (Zendaya); zij is een ex-verslaafde en model, hij is een ambitieuze filmmaker. Terwijl ze steeds dieper in een relatieruzie verzeild raken, komen geheimen aan het licht en worden de twee personages tot op de bodem uitgediept. Malcolm & Marie is een intens liefdesdrama met zwarte acteurs in de hoofdrol.

Malcolm & Marie is nu te zien op Netflix.

3. The Haunting of Bly Manor (Mike Flanagan)

Zin in een liefdesverhaal met een horrortintje? Een van de mooiste liefdesverhalen van afgelopen jaar werd verteld in The Haunting of Bly Manor (2020), het ‘vervolg’ van The Haunting of Hill House (2018) van Mike Flanagan. De regisseur liet zich  opnieuw inspireren door een ghost story en volgt dit keer jonge nanny Dani. Zij vertrekt naar het statige Bly Manor om daar op twee, ietwat vreemde, kinderen te passen. Daarnaast leert Dani tuinvrouw Jamie kennen die haar gaandeweg de serie leert om met haar trauma’s om te gaan waarbij een romance tussen de twee opbloeit.

The Haunting of Bly Manor is te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=cxeiY2W03Mc

4. Kärlek & Anarki (Lisa Langseth)

Vond je Dash & Lily (2020) afgelopen kerst ook zo leuk? Kärlek & Anarki (2020) – Love & Anarchy in het Engels – is van Zweedse bodem en lijkt erg op de kerstserie. Met als grootste verschil dat Dash & Lily zich richtte op de YA-kijker, terwijl Kärlek & Anarchy voor een volwassener publiek is bedoeld. Deze laatste volgt de getrouwde Sofia (Ida Engvoll) en de jonge Max (Björn Mosten). Wanneer Sofia als consultant gaat werken bij een uitgeverij leert zij IT’er Max kennen die daar stageloopt. Na een gênante gebeurtenis begint een spelletje tussen de twee waarbij ze elkaar voortdurend uitdagen om grappige, schaamtevolle en idote dares uit te voeren onder hun collega’s en familieleden.

Kärlek & Anarki is te zien op Netflix.

5. Bloom Into You (Troyca)

Yuu Koito houdt van romantiek, maar wanneer een klasgenoot laat weten dat hij verliefd op haar is, slaat ze zijn aanbod om te daten af. Als ze een jaar later de zelfverzekerde Touko Nanami leert kennen, raakt Yuu onder de indruk van haar elegantie. Gaandeweg de serie vraagt Yuu Touko om liefdesadvies, enkel om erachter te komen dat Touko gevoelens voor haar heeft! Bloom Into You van studio Troyca is een romantische animeserie gebaseerd op de gelijknamige manga van Nio Nakatani en gaat af en toe flink de diepte in.

Zin in meer romantische anime? Lees dan mijn recensie van The Moon is Beautiful (2017).

Bonustip: Animal Crossing – New Horizons (Nintendo Switch)

Kun je je lange afstandsrelatie niet zien of zie je je beste vriend of vriendin door de lockdown te weinig? Animal Crossing: New Horizons is een leuke manier om toch even bij elkaar te zijn! Bezoek elkaars eiland en vier samen Valentijnsdag met het geven van chocoladeharten en het versturen van liefdesbrieven. Uiteraard is dit ook leuk als je gewoon samenwoont 😊 De bewoners van je eiland doen bovendien gezellig mee! Ben je alle zoetigheid alweer helemaal zat? Zoek dan alvast (samen) een outfit uit voor een swingend carnavalsfeest een dag later (15 februari)! 😉


Welke tips ga jij Valentijn 2021 lezen/kijken/spelen? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.