5x Winter Wonderland 2021

15 februari 2021
Leestijd: 5 min.

Het is aan het dooien in Nederland, maar met de juiste boeken, films, series en muziek kun je binnen toch nog even van de winter nagenieten. Zo hoef je de kou niet echt te trotseren, glijd je niet uit door ijzel (zoals ondergetekende) en ben je bovendien helemaal coronaproof bezig 😉 Hieronder vind je mijn 5x Winter Wonderland 2021 tips!

5x Winter Wonderland 2021

1. Odd and the Frost Giants (Neil Gaiman) – RECENSIE

Houd je van Noorse mythologie met een magisch tintje? Dan zit je bij Odd and the Frost Giants van Neil Gaiman goed. Odd is de zoon van een Viking, maar zijn vader komt tijdens een expeditie om het leven. Alsof dat nog niet genoeg is, bezeert Odd zijn voet. Na het redden van een beer, komt hij in aanraking met nog meer bosdieren. Allemaal blijken ze verband te houden met de Noorse Goden en Godinnen en ze hebben dringend Odds hulp nodig. Kan Odd de Frost Giants verslaan die Asgard – de stad van de Goden – hebben overmeesterd? En kan hij een eind maken aan de eeuwigdurende winter in het land?

Schaf Odd and the Frost Giants hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

2. Oorlogswinter (Martin Koolhoven)

Wie kent Oorlogswinter, het jeugdboek van Jan Terlouw, eigenlijk niet? In 2008 werd dit boek verfilmd en het resultaat was een verrassend goede Nederlandse film. Net als het boek verhaalt de film over de 14-jarige Michiel en speelt zich af tijdens de hongerwinter van 1944-45. Michiel is de zoon van de burgemeester en gaat, om zich tegen zijn vader af  te zetten, in het verzet tegen de Duitsers. Na een aantal verzetsacties, ontdekt Michiel in het bos een ondergedoken Britse piloot. Hij ontfermt zich over de piloot, die Jack heet, en laat hem verzorgen. Michiel raakt echter steeds verder in diverse verzetsdaden verstrikt en brengt daarmee zijn familie in gevaar…

3. Snowpiercer (Josh Friedman) – RECENSIE

Een kille, post-apocalyptische serie is af en toe best fijn om te kijken, toch? Snowpiercer mag dan ook niet op mijn 5x Winter Wonderland lijstje ontbreken. De serie gaat over een grote trein, de Snowpiercer, waarin zich een samenleving heeft gevormd na een ernstige klimaatramp. De aarde is namelijk geheel bevroren. Om te overleven moeten de mensen aan boord van de trein blijven. Wanneer de verhoudingen tussen de verschillende klassen in de Snowpiercer op scherp worden gezet, is het nog maar de vraag hoelang de trein nog rond de aarde zal cirkelen.

Elke week is er een nieuwe aflevering van Seizoen 2 van Snowpiercer te streamen op Netflix.

4. A Place Further than the Universe (Madhouse)

Droom je ook zo van op vakantie gaan? Gelukkig zijn er series die je naar verre oorden brengen. Zo ook A Place Further than the Universe. Deze animeserie van studio Madhouse, volgt middelbare scholier Mari Tamaki die graag alles uit haar jeugd wil halen. Omdat ze een beetje verlegen is, heeft ze hier wel een zetje voor nodig. Als ze de vastberaden Shirase Kobuchizawa ontmoet, neemt haar leven die drastische wending waar ze op hoopte. Shirase is namelijk aan het sparen om een expeditie naar Antarctica te realiseren waar haar moeder tijdens haar werk spoorloos is verdwenen… A Place Further than the Universe is een ijskoude, maar toch hartverwarmende dramaserie over reizen, lef, vriendschap en familie.

A Place Further than the Universe is te zien op Crunchyroll. Zin in nog meer winteranime? Check hier mijn recensie van Yuri!!! on ICE.

5. Sublime (Tim Schaufert, Schwin)


Welke wintertips ga jij lezen/kijken/luisteren? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.