5x Valentijn 2022

14 februari 2022
Leestijd: 5 min.

Commercieel of niet, een romantisch Valentijnsweekend is stiekem toch best fijn 😉 Maar vandaag is het echt Valentijn en om nog even in die vibes te blijven hangen, geef ik in deze special 5 tips voor Valentijn 2022.

5x Valentijn 2022

1. The Royal Treatment (Rick Jacobson)

Een sprookjeshuwelijk is een bekend onderwerp in zoetsappige films. Zo ook in The Royal Treatment op Netflix. Prins Thomas (Mena Massoud) staat op het punt om te trouwen. Niet omdat hij verliefd is, maar omdat de koninklijke bloedlijn nu eenmaal voortgezet dient te worden. Kapster Isabella (Laura Morano) heeft een kapperszaak in hartje New York. Wanneer ze gevraagd wordt voor een klus op de bruiloft van prins Thomas, grijpt ze die met beide handen aan. The Royal Treatment is een makkelijke feelgoodfilm vol romantiek. Eentje die prima te kijken is na een drukke werkdag.

The Royal Treatment is te zien op Netflix.

2. Anne+ De Film (Valerie Bisscheroux)

Na het internationale succes van de webserie Anne+ (dat snel de overstap maakte van YouTube naar Netflix) is op de streamingdienst nu ook Anne+ De Film te zien. Milennial Anne (Hanna van Vliet) is in Amsterdam bezig met het schrijven van haar roman. Ze heeft een ingewikkelde relatie met Sara (Jouman Fattal) die naar Canada is vertrokken. Anne twijfelt of ze haar vriendin volgt, of toch liever in Nederland blijft bij haar vrienden. Daarnaast volgt de film twintiger Lou (Thorn de Vries) die non-binair is. Vond je de serie leuk? Dan is Anne+ De Film een vermakelijke aanvulling om samen op de bank te kijken!

Anne+ De Film is te zien op Netflix.

3. Emily in Paris (Darren Star)

Een van de populairste series op Netflix is momenteel Emily in Paris. Twintiger Emily Cooper (Lily Collins) vliegt van Chicago naar Parijs om bij een Frans marketingbureau aan de slag te gaan als marketeer. Ze laat hierbij haar vriend achter en krijgt een milde cultuurshock in de Europese stad van de liefde. Hoewel haar Franse collega’s niet erg op de Amerikaanse zitten te wachten, weet Emily zich al snel in hun harten én die van de kijker te nestelen. Emily in Paris is een komische dramaserie over het wel en wee op de werkvloer, de (ongelijke) positie van vrouwen tegenover mannen in het bedrijfsleven en de zoektocht naar liefde.

Emily in Paris is te zien op Netflix.

4. Young Royals (Lars Beckung) – RECENSIE

Prins Wilhelm (Edvin Ryding) van Zweden wordt na het zoveelste schandaal door zijn familie naar de prestigieuze kostschool Hillerska gestuurd. Achterneef August zit hier ook en krijgt de taak om de rebelse Wilhelm wat te temperen. Hillerska verwacht bovendien veel van de jonge prins, want zijn broer de kroonprins heeft hier een onberispelijke reputatie. Maar dan wordt Wilhelm verliefd op Simon (Omar Rudberg) die via een beurs op Hillerska terecht is gekomen. Young Royals verkent de liefde tussen deze twee jongens, en gaat aansluitend in op tienerproblemen, intriges en het verwerpen van tradities.

Young Royals is te zien op Netflix.

5. TONIKAWA: Over the Moon For You (Seven Arcs) – RECENSIE AniWay 63

Wanneer Nasa op een avond bijna wordt aangereden door een vrachtwagen, wordt hij op het nippertje gered door de knappe Tsukasa. Als ze afscheid nemen, vraagt hij of ze zijn vriendin wil worden. Tsukasa wil dat wel, maar alleen als ze gaan trouwen zodra ze volwassen zijn. Jarenlang hoort Nasa niets meer van zijn redster in nood, totdat ze op haar eerste dag als volwassene voor zijn deur staat. Zal hun huwelijk slagen? TONIKAWA: Over the Moon For You is een komische animeserie over coming-of-age thema’s, en bevat romantische plots en grappige oneliners.

TONIKAWA: Over the Moon For You is te zien op Crunchyroll.


Welke film(s) of serie(s) ga jij kijken tijdens Valentijn 2022? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.