Blogmas: 5x kerst 2020Leestijd: 7 min.

24 december 2020

Morgen is het Kerstmis! De afgelopen tijd hebben verschillende streamingdiensten slim op de decembermaand ingespeeld. Al vanaf november zijn er heel veel kerstfilms รฉn kerstseries uitgekomen. Handig om tijdens de lockdown in de kerstsfeer te komen! Maar welke kies je om te gaan kijken als het aanbod ieder jaar groter wordt? In deze special vind je 5 kijktips die ik aanraders vind om rond kerst 2020 te kijken.

5x kerst 2020

1. Jingle Jangle: A Christmas Journey (David E. Talbert) โ€“ RECENSIE

Wanneer de beroemde speelgoedmaker Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) zijn nieuwste creatie en al zijn blauwdrukken verliest, komt hij in een diep dal terecht. Als zijn kleindochter Journey (Madalen Mills) bij hem komt logeren, leert zij hem weer in zichzelf te geloven zodat hij weer speelgoed gaat maken. Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020) is een energieke, Dickens-achtige musical met een vrijwel volledig zwarte cast die verhaalt over familie, magie, avontuur en heel veel speelgoed.

Jingle Jangle: A Christmas Journey is te zien op Netflix.

2. Happiest Season (Clea DuVall)

Ieder jaar kijk je rond kerst vast wel รฉรฉn foute Hallmark kerstfilm. Geef maar toe ๐Ÿ˜‰ Ik doe het ook, al is dat niet omdat ik er speciaal voor ga zitten. Voor Happiest Season (2020) deed ik dat wel. Deze film ademt dezelfde feelgood sfeer, maar is net een tikje anders. Het draait hier om Abby (Kristen Stewart) die een hekel heeft aan kerst en haar vriendin Harper (Mackenzie Davis) die juist houdt van kerst. In een gekke bui nodigt Harper Abby uit om bij haar ouders thuis kerst te gaan vieren. Er is alleen รฉรฉn โ€˜probleemโ€™: Harpers familie weet niet dat ze een vriendin heeft. Happiest Season is een fijne kerstfilm vol clichรฉs, humor, leuke personages en een hartverwarmende boodschap over familieverhoudingen en jezelf mogen zijn.

Happiest Season is te zien op Hulu.

3. The Princess Switch 2: Switched Again (Michael Rohl)

Vond je The Princess Switch (2018) ook zo leuk? Hier ontmoette een bakster uit Chicago een prinses die precies op haar lijkt. Ze besluiten voor een paar dagen van leven te wisselen met alle hilarische gevolgen van dien. Het vervolg, The Princess Switch 2: Switched Again (2020), mag dan ook niet op mijn lijstje voor 5x kerst 2020 ontbreken. Deze film zorgt namelijk voor nรณg meer grappige momenten. Dit komt vooral doordat Vanessa Hudgens nu niet twee, maar drie identieke rollen speelt! Verder is The Princess Switch 2: Switched Again heerlijk fout, vol clichรฉs en bevat een makkelijk te volgen verhaal.

The Princess Switch 2: Switched Again is te zien op Netflix.

4. Dash & Lily (Fred Savage, e.a.)

Toen Dash & Lily (2020) net op Netflix te zien was, werd deze acht afleveringen lange YA-serie al snel behoorlijk gehypet. De serie is gebaseerd op het boek Dash & Lilyโ€™s Book of Dares (2010) van Rachel Cohn en David Levithan (Every Day; Nick and Norahโ€™s Infinite Playlist). Dash & Lily neemt de kijker mee naar een magisch New York in kersttijd waar twee boekenwurmen via een rood notitieboekje elkaar steeds beter leren kennen. Hoewel ze allebei waarschijnlijk de Strand Book Store platlopen, heeft Dash (Austin Abrams) een hekel aan de feestdagen. Lily (Midori Francis) is daarentegen juist een kerstliefhebber. Dit zorgt voor leuke uitspattingen in het rode boekje dat ze aan de hand van creatieve dares met elkaar uitwisselen. Zรณnder elkaar trouwens te zien. Als kijker blijf je dus lange tijd heel benieuwd naar hun eerste ontmoeting!

Schaf Dash & Lily’s Book of Dares hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

Dash & Lily is te zien op Netflix.

5. Hjem til jul (Home For Christmas) 2 (Per-Olav Sรธrensen)

Netflixโ€™ release van Hjem til jul (Home for Christmas in het Noors) was de kerstverrassing van afgelopen jaar. Ook dit jaar kwam Netflix plotseling met een aankondiging voor een vervolg op deze Noorse romantische comedy. Hjem til jul draait om dertiger Johanne (Ida Elise Broch) die voor de feestdagen op zoek is naar een date om mee te nemen naar het kerstdiner van haar familie. Het tweede seizoen begint waar het eerste abrupt stopte. Wie stond er nou voor de deur? Deze vraag wordt in het tweede seizoen beantwoord. Het drama in het pittoreske UNESCO-dorpje Rรธros is echter nog niet voorbij. Hjem til jul 2 zit weer vol herkenbare momenten en een flinke dosis humor en realisme.

Hjem til jul 2 is te zien op Netflix.

Extra kijktip: De Familie Claus (Matthias Temmermans)

De Familie Claus (2020) is een kijktip van eigen bodem. Nou ja, de film is gefilmd in het pittoreske Brugge en bevat ook enkele Vlaamse acteurs waaronder Jan Declair en zangeres Pommelien Thijs. Hoofdpersoon Jules (Mo Bakker) houdt niet van kerst. Helemaal omdat het gezin onlangs werd getroffen door een tragisch ongeluk en ze gedwongen van Nederland naar Belgiรซ moeten verhuizen. Bij zijn opa in de speelgoedwinkel ontdekt Jules een magische sneeuwbol die hem het geheim van de familie Claus vertelt. De Familie Claus is een typische Nederlandse film, maar het verhaal is erg vermakelijk, snijdt belangrijke thema’s aan en is geschikt voor alle leeftijden.

De familie Claus is te zien op Netflix.


Welke kerstfilm of serie ga jij deze kerst kijken? ๐Ÿ™‚

Volg mij op:

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: