Anime Lente 2022 Preview

16 mei 2022
Leestijd: 7 min.
,

In animeland staan er dit lenteseizoen verrassend veel sportseries op het menu. Wat dacht je van paardrijden, voetbal en ballet? En dan heb ik het nog niet eens over badminton (Love All Play) en golfen (Birdie Wing)! Boekenwurm Myne is terug in alweer het derde seizoen van Ascendance of a Bookworm. Komi gaat op Netflix door met vrienden maken in het tweede deel van Komi Can’t Communicate, en scholieren Kaguya en Miyuka vechten tegen hun kalverliefde in het derde seizoen van Kaguya-sama: Love is War. Zoals je ziet valt er weer genoeg te volgen deze lente! In deze Anime Lente 2022 Preview behandel ik vijf series die ik na een paar weken kijken leuk genoeg vind om aan te raden.

Anime Lente 2022 Preview

Dance Dance Danseur (MAPPA)

Een paar jaar geleden had MAPPA met Yuri!!! On Ice de primeur met een emotioneel verhaal over kunstschaatsende jongens. Deze lente zijn balletdansende jongens aan de beurt. Dance Dance Danseur volgt Jumpei die besluit zijn voetbalschoenen definitief te ruilen voor elegante spitzen. Tijdens de balletsessies ontmoet hij rivaal Ruou die vindt dat Jumpei de spotlight van hem steelt. Zoals je van MAPPA kunt verwachten is de animatie prachtig uitgewerkt. Ieder danspasje is vol emotie in beeld gebracht. De personages doen met hun lange lichamen en grote ovale ogen sterk denken aan de muzikale animeserie NANA. Gebaseerd op de gelijknamige manga van Asakura George die al zeven jaar loopt, staan er vooralsnog slechts elf afleveringen van Dance Dance Danseur op de planning. Laat dit je niet tegenhouden om je in deze keiharde balletwereld te storten, want naast de genadeloze sport zit de serie vol psychologische subplots.

Dance Dance Danseur is te zien op Crunchyroll.

Summertime Render (OLM)

Over psychologische plots gesproken… Animeserie Summertime Render (of Summertime Rendering) kan er ook wat van. Shinpei keert vanuit Tokyo terug naar zijn geboorte-eiland Hitoga wanneer het nieuws hem bereikt dat zijn vriendin Ushio is verdronken. Al snel ontdekt hij dat het eiland wordt bezeten door Shadows – indringers die zich voordoen als eilandbewoners. Kan Shinpei Ushio, zichzelf en de andere eilandbewoners op tijd redden? Summertime Render pakt de kijker gelijk de eerste aflevering bij de strot. Het verhaal is mysterieus, met goed gedoseerde tipjes van de sluier en solide animatie. De psychologisch beladen plot wisselt een intrigerende stream of consciousness af met horrorachtige scenes die doen denken aan de bloederige serie Higurashi: When They Cry. Heb je zin in een zinderend zomers mysterie binnen een gesloten eilandcommune, en in de trant van 7Seeds, BTOOOM! met een vleugje Steins;Gate? Kijk dan zeker deze double cour!

https://www.youtube.com/watch?v=Js9ZHbAH3bE

Ao Ashi (Production I.G)

Voetbalanime zijn er al genoeg te vinden. Toch wist Ao Ashi mij vanaf de eerste aflevering in de greep te houden. Production I.G – niet de minste animatiestudio – heeft in het verleden al bewezen sterke sportseries neer te zetten. Zo was ik al eens onder de indruk van hardloopserie Run with the Wind en schreef hier voor AniWay 56 een positieve recensie over. Ao Ashi volgt de ambitieuze Ashito die de kans krijgt om voetbal op professioneel niveau te gaan spelen. Zijn moeder heeft het niet breed, en er staat dan ook ontzettend veel op het spel. Ao Ashi is een fijne slow-paced serie met aandacht voor de ontwikkeling van de techniek en mindset van sporters. Ook als je niet per se van voetbal houdt, is de verhaallijn vermakelijk. De gelijknamige manga van Yugo Kobayashi waar deze anime op is gebaseerd, won bovendien de prestigieuze Shogakukan Manga Award!

Ao Ashi is te zien op Crunchyroll.

Spy X Family (CloverWorks; Wit Studio)

Van een goede spionageserie ben ik niet vies. Zo kijk ik bijna ieder seizoen wel een detective als die in het aanbod zit. Spy X Family draait om superspion Twilight (Loid) die een politicus moet schaduwen en daarvoor een school moet infiltreren. Om zijn spionagewerk tijdens de woedende informatieoorlog zo geloofwaardig mogelijk te doen, besluit hij zich een gezinsleven aan te meten. Hij adopteert daarom het meisje Anya en forceert een relatie met Yor. Maar als blijkt dat zowel Anya als Yor over bijzondere krachten beschikken, wordt het steeds lastiger om de schijn van het normale leven op te houden. Spy X Family is voor liefhebbers van The Millionaire Detective, en een soepele, kleurrijke serie met een vlot verhaal vol actie dat lekker wegkijkt.

Spy X Family is te zien op Crunchyroll.

Deaimon: Recipe for Happiness (Encourage Films)

Nagomu keert terug naar Kyoto als hij hoort dat zijn vader ziek is. Hij heeft interesse in het overnemen van het familierestaurant dat gespecialiseerd is in Japanse delicatessen. Maar bij aankomst staat hem iets heel anders te wachten! Het meisje Itsuka schijnt volgens de werknemers de perfecte aanleg te hebben om in de toekomst het restaurant te runnen. Gewapend met zijn gitaar en een flinke dosis geduld, zit er voor Nagomu niets anders op dan als voogd het meisje goed te laten opgroeien. Deaimon: Recipe for Happiness is een rustige slice-of-life serie. In pasteltinten en met een traditionele toets combineert het comfort food met een plot vol familiedrama.

Deaimon: Recipe for Happiness is te zien op Crunchyroll.


Welke serie(s) uit deze Anime Lente 2022 Preview ga jij kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.