Anime Winter 2021 Preview

1 februari 2021
Leestijd: 8 min.
,

Het schijnt een ding te zijn dat je pas met zekerheid kunt zeggen of een serie écht leuk is als je de eerste drie afleveringen hebt gezien. Een grappige theorie die voor sommige series vast wel klopt, maar het zou een beetje suf zijn om dit op elke serie toe te passen. Onbedoeld heb ik me er toch precies aan gehouden, want het anime winterseizoen is net een kleine maand begonnen. Dat betekent dat ik van de animeseries die ik begin januari op het oog had, nu in ieder geval drie afleveringen heb gezien. Tijd dus voor de Anime Winter 2021 Preview!

Anime Winter 2021 Preview

Heaven’s Design Team (Asahi Production)

Als je dacht dat God tijd heeft om alle dieren op de wereld te ontwerpen, dan heb je het mis! In Heaven’s Design Team volgen we een excentrieke groep tekenaars die, omringd door hemelse wolken, iedere dag opnieuw dieren bedenken. Hoe ingenieus is het bijvoorbeeld dat een giraffe dankzij zijn lange nek uit hoge bomen kan eten en zijn poten zo ver kan buigen dat hij toch ook uit een rivier kan drinken? Samen met engel Shimoda maken we kennis met het kleurrijke design team van God en zien we de ene na de andere creatie terug op aarde. Alhoewel, laten we eerlijk zijn, de meeste ontwerpen falen! Deze grappige serie zit bovendien vol interessante dierenweetjes, dus je steekt er nog wat van op ook.

Heaven’s Design Team is te zien op Crunchyroll.

Dr. Ramune -Mysterious Disease Specialist- (Platinum Vision)

De patiënten op het spreekuur van Dr. Ramune zijn niet doorsnee, zoveel is na de eerste aflevering van Dr. Ramune -Mysterious Disease Specialist- gelijk duidelijk. Ook Ramune is geen alledaagse arts. Hij is grofgebekt, mist inlevingsvermogen en luiert het liefst wat rond. Toch weet hij de mysterieuze ziekten van zijn patiënten perfect te genezen. Samen met zijn sombere sidekick Kuro onderzoekt hij de aandoeningen van zijn patiënten en weet hij de – meestal psychologische – bron die aan deze bovennatuurlijke ziekten ten grondslag ligt, te traceren. Of dit nu tranen van saus zijn, een jeugdig uiterlijk of nagels van chilipepers; niets is te gek in deze bizarre serie!

Dr. Ramune -Mysterious Disease Specialist- is te zien op Crunchyroll.

Al sinds het eerste seizoen van Non Non Biyori ben ik verkocht (zoals je ook kunt lezen in mijn eerste Anime Aanraders). Nonstop is alweer het derde seizoen over een hecht groepje plattelandsmeiden (oh, en één jongen, hij valt niet op). Non Non Biyori Nonstop laat in de eerste afleveringen al zien dat het haar kracht niet is verloren. Sterker nog, de serie ademt de landelijke sfeer zoals we die van de eerdere seizoenen gewend zijn en die verveelt zeker niet! Blauwe luchten, indrukwekkende wolkenformaties, regenbuien en zingende krekels, het is er allemaal nog steeds. De meisjes spelen de hele dag buiten, beginnen een moestuin en blijven zich verwonderen over alles wat de grote stad te bieden heeft.

Non Non Biyori Nonstop is te zien op Crunchyroll.

Dr. Stone: Stone Wars (TMS Entertainment)

Yes, Dr. Stone is terug met een tweede seizoen. Weet je nog hoe de hele mensheid plotseling veranderde in stenen standbeelden? In Dr. Stone: Stone Wars gaat onze geniale wetenschapper Senkyuu verder met zijn grote project: een moderne samenleving opbouwen na die catastrofale ramp op aarde. Dit doet hij niet alleen en zo zien we Chrome, Gen, Kohaku en meer personages terug. Hoe handig zou het zijn als we in het stenen tijdperk al een telefoon hadden? Dr. Stone: Stone Wars belooft weer vol wetenschappelijke hoogstandjes, humor en een vleugje sci-fi te zitten!

Dr. Stone: Stone Wars is te zien op Crunchyroll.

Given The Movie (Lerche)

Inmiddels is Lerche niet meer uit animeland weg te denken. Na series als Radiant en Asobi Asobase ben ik behoorlijk fan geworden van deze studio. Toen kwam in de zomer van 2019 Given uit. Deze muzikale BL-serie gaat flink de diepte in en ontvouwt langzaam maar zeker het droevige trauma van zanger en gitarist Mafuyu en zijn relatie met de kille gitaarspelende Ritsuka. Ook de andere bandleden worden aan een grondige analyse onderworpen. Van pesten en liefdesproblemen tot aan uit de kast komen – in Given komt het aan bod zonder in ‘foute’ machtsrelaties te vervallen. In februari komt dan eindelijk Given The Movie uit voor een nieuwe dosis drama, rock ’n roll!

Given The Movie is binnenkort te zien op Crunchyroll.

Nog meer Anime Winter 2021?

Door een bepaald virus was het anime aanbod een tijdlang bijzonder karig 😉 Gelukkig is daar nu wel verandering in gekomen en valt er in Anime Winter 2021 niets te klagen. Heb je behoefte aan meer kijkvoer en durf je het aan om ook buiten Crunchyroll te kijken (bijvoorbeeld op Wakanim of elders)? Dan biedt dit winterseizoen je onder meer hitseries als Sk∞ (Bones), Otherside Picnic (LIDENFILMS), Horimiya (CloverWorks), Wonder Egg Priority (CloverWorks), Attack on Titan Final Season (MAPPA) en The Promised Neverland Season 2 (CloverWorks).


Welke series kijk jij deze winter? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.