Anime Aanraders (#1): Slice of life

18 mei 2020
Leestijd: 6 min.
,

Door het uitbreken van het coronavirus ziet ons leven er anders uit. Ook de anime industrie heeft met de gevolgen van het virus te maken. Series stoppen tijdelijk of worden pas op een later tijdstip uitgezonden. Een goed moment dus om even wat aandacht te schenken aan de mooie series die er al zijn. In Anime Aanraders is dat precies wat ik ga doen. De eerste editie van deze rubriek gaat over een van mijn favoriete genres, namelijk slice of life*!

Anime Aanraders (#1): Slice of life

1. Silver Spoon (A-1 Pictures)

In Silver Spoon besluit scholier Hachiken zijn leven in de stad om te gooien. Hij verhuist naar het platteland van Hokkaido. Hier gaat hij naar de Middelbare School voor Agricultuur en loopt verschillende stages bij een boerderij. Samen met Hachiken leer je als kijker hoe het is om op een boerderij te wonen. Hoe slice of life wil je het hebben?! Van het verzorgen van de varkens tot aan het maken van kaas; Silver Spoon neemt de tijd om de werkzaamheden op de boerderij uitvoerig aan bod te laten komen. Hachiken bouwt hartverwarmende banden op met zijn medestudenten en natuurlijk met de boerderijdieren… die hij uiteindelijk weer moet laten gaan. Silver Spoon is een realistisch verhaal over je dromen volgen met hier en daar een comic relief.

2. Wotakoi: Love is Hard for Otaku (A-1 Pictures)

Als de 26-jarige Narumi aan haar nieuwe baan bij een groot bedrijf begint, neemt ze zich voor om niemand over haar geheim te vertellen. Op haar eerste werkdag loopt ze echter Hirotaka tegen het lijf. Hirotaka is een vergeten jeugdvriend die Narumi’s geheim kent. Wotakoi: Love is Hard for Otaku is een van de weinige anime die zich op kantoor afspeelt. De personages hebben ieder hun eigen nerdy hobby; van gamen en het bezoek van conventies, tot aan het lezen van obscure manga. De serie sluit aan op een wat ouder publiek en behandelt problemen over liefde, werk en volwassen worden die late twintigers vast zullen herkennen.

3. ReLIFE (TMS Entertainment)RECENSIE

Arata is 27 en niet tevreden met zijn leven. Hij is zijn baan kwijt en dreigt binnenkort uit zijn appartement te worden gezet. Op een avond komt hij Ryou tegen, een medewerker van het ReLIFE Research Institute. Ryou biedt Arata de kans om terug te keren naar zijn leven als 17-jarige. ReLIFE is een geloofwaardige serie waarin diverse vraagstukken aan bod komen die herkenbaar zijn voor jongvolwassenen. Houd je van bovennatuurlijke elementen? Dan zit je met ReLIFE helemaal goed! 😊

https://www.youtube.com/watch?v=lfZbdpFiHyQ

4. The Great Passage (Zexcs)

Een van de mooiste anime van de afgelopen jaren vind ik The Great Passage. De serie volgt Majime die de kans krijgt om bij een uitgeverij te werken aan het uitbrengen van een nieuwe reeks woordenboeken. De personages in The Great Passage zijn aandoenlijke boekenwurmen met een liefde voor taal. Naast de rustige verhaallijn over de werkzaamheden bij een uitgeverij, valt er in deze slice of life serie ook zeker nog wat romantiek te bespeuren.

Uitgestrekte grasvelden? Check. Blauw luchten? Check. Tjirpende krekels? Check. Dit alles somt zo’n beetje de animeserie Non Non Biyori (de titel is onvertaalbaar) op. De serie draait om vier meiden die leven op het Japanse platteland. Veel te beleven is er niet, maar dat is juist ook waar het in Non Non Biyori om draait. Van een spannend sporadisch uitje naar de stad, tot aan het knutselen van poppen. Non Non Biyori biedt de kijker de kans om een glimp op te vangen van het alledaagse leven van een groep plattelandsmeiden. De serie ademt kalmte en puurheid en als liefhebber van het slice of life genre is het een absolute aanrader om dit lijstje mee af te sluiten! 😀

https://www.youtube.com/watch?v=dZRKHnv89O8

*Het slice of life genre geeft het dagelijks leven op een realistische wijze weer. De verteltechniek is meestal kalm en rustig en de plot bevat weinig actie en spanning. De nadruk ligt hier op de karakterontwikkeling en de manier waarop de personages met alledaagse problemen omgaan.

Meer weten over het kijken van anime? Lees dan mijn blog Hoe begin ik met het kijken van anime.

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.