Event: De Nederlandse Kinderjury 2017 is begonnen!

12 maart 2017
Leestijd: 2 min.

Afgelopen woensdag is de stemperiode van De Nederlandse Kinderjury 2017 van start gegaan onder het motto Ga de strijd aan. De installatie van de Senaat gaf hiervoor het startschot. Twaalf kinderen werden op school verrast door hun favoriete kinderboekenauteur die hen het goede nieuws kwam vertellen dat zij als Senaatslid van De Nederlandse Kinderjury aan de slag mogen gaan!

Stemmen op de Kinderjury

Tot 19 april kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar via de website van de Kinderjury Het boek met de meeste stemmen wint de Kinderjuryprijs van 2017! Daarnaast zal de Senaat een speciale vakjuryprijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Beide prijzen zullen worden uitgereikt op zondag 11 juni 2017 tijdens de feestelijke Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Stemmen werven

Maar voor het zover is zal de De Senaat van de Kinderjury zich inzetten om zoveel mogelijk stemmen te werven. Daarnaast zal journalist Bas Maliepaard in opdracht van de Kinderjury en de CPNB in een speciale Kinderjury-auto door het land touren om op scholen workshops ‘Boeken beoordelen’ te geven. Op deze manier wordt geprobeerd om kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen in hun stemkeuze.

Stem nu op de Nederlandse Kinderjury!

Ken jij een kind tussen de 6 en 12 jaar en lees je mijn blog? Dan weet je vast wel hoe belangrijk en leuk lezen is! Laat hem of haar de strijd aan gaan door te stemmen op kinderjury.nl.
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Bedenk een top 3 en stem snel op kinderjury.nl en maak bovendien kans op leuke prijzen!
Meer informatie over stemmen vind je hier.

Je kunt De Nederlandse Kinderjury ook volgen op Facebook, Twitter en Instagram 🙂

Foto’s van de installatie van alle Senaatsleden (klik op de foto):

Kinderjury 2017

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.