Event: Spanning en Goede Hoop in het Rijksmuseum

11 maart 2017
Leestijd: 2 min.
,

Namens de webredactie van de Stichting CPNB was ik eind februari aanwezig bij de exclusieve Voorproef van de Spannende Boeken Weken. Dit event werd georganiseerd door de CPNB en vond plaats in het sfeervolle Rijksmuseum. Doel van de Voorproef was om de Spannende Boeken Weken alvast onder de aandacht te brengen bij circa 80 boekverkopers. Zij hadden zich eind van de middag in het Rijksmuseum verzameld voor een avond vol spanning en historie. Te gast was Deon Meyer, de Zuid-Afrikaanse internationale bestsellerauteur van misdaadromans. Deon Meyer is dit jaar tevens de auteur van het Geschenkboek bij de Spannende Boeken Weken.

Mijn persoonlijke badge 🙂

In het décor van Goede Hoop

Het event speelde zich af in het decor van Goede Hoop. Dit is een tentoonstelling in het Rijksmuseum over het woelige verleden tussen Zuid-Afrika en Nederland. De avond ging van start met een diepgravend interview tussen journalist Frénk van der Linden en Deon Meyer. Centraal hierin stond Meyers Geschenkboek De vrouw in de blauwe mantel. Maar ook persoonlijke vragen over zijn verleden, familie, hobby’s en natuurlijk over zijn schrijverschap passeerden de revue.

Goede Hoop en Deon Meyer

Na een vragenronde van de zaal aan Meyer, werd de avond voortgezet met een college over de tentoonstelling Goede Hoop. Martine Gosselink, hoofd van de afdeling Geschiedenis bij het Rijksmuseum, leidde dit gedeelte. In het college vertelde ze over de historische banden tussen Zuid-Afrika en Nederland. Hierbij speelde onder andere thema’s als apartheid en handel een belangrijke rol. Gaandeweg het verhaal werden lijnen uitgegooid naar het heden. Dit gaf de zaal vervolgens de mogelijkheid om ze te verbinden aan Meyers werk.

VOORPROEF op de Spannende Boeken Weken

De avond werd afgesloten met een bezichtiging van de tentoonstelling in de Philipsvleugel. Deze was speciaal voor VOORPROEF door het Rijksmuseum ter beschikking gesteld. Aansluitend volgde nog een borrel. Helaas kon ik hier niet bij zijn maar de avond was erg geslaagd! De Spannende Boeken Weken zullen worden gehouden van 9 t/m 25 juni. Lees meer informatie over de Spannende Boeken Weken!


Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.