Event: Spanning en Goede Hoop in het Rijksmuseum

11 maart 2017

Namens de webredactie van de Stichting CPNB was ik eind februari aanwezig bij de exclusieve Voorproef van de Spannende Boeken Weken. Dit event werd georganiseerd door de CPNB en vond plaats in het sfeervolle Rijksmuseum. Doel van de Voorproef was om de Spannende Boeken Weken alvast onder de aandacht te brengen bij circa 80 boekverkopers die zich eind van de middag in het Rijksmuseum verzamelden voor een avond vol spanning en historie. Te gast was Deon Meyer, de Zuid-Afrikaanse internationale bestsellerauteur van misdaadromans. Deon Meyer is dit jaar de auteur van het Geschenkboek bij de Spannende Boeken Weken.

Mijn persoonlijke badge 🙂

Het event speelde zich af in het decor van Goede Hoop – een tentoonstelling in het Rijksmuseum over het woelige verleden tussen Zuid-Afrika en Nederland. De avond begon met een diepgravend interview tussen journalist Frénk van der Linden en Deon Meyer. Centraal stond Meyers Geschenkboek De vrouw in de blauwe mantel, maar ook persoonlijke vragen over zijn verleden, familie, hobby’s en natuurlijk over zijn schrijverschap passeerden de revue.

Na een vragenronde van de zaal aan Meyer, werd de avond voortgezet met een college over de tentoonstelling Goede Hoop. Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600 door Martine Gosselink – hoofd van de afdeling Geschiedenis bij het Rijksmuseum. In het college vertelde ze over de historische banden tussen Zuid-Afrika en Nederland waarbij ook thema’s als apartheid en handel een belangrijke rol speelden. Gaandeweg het verhaal werden lijnen uitgegooid naar het heden en dit gaf de zaal de mogelijkheid om ze te verbinden aan Meyers werk.

De avond werd afgesloten met een bezichtiging van de tentoonstelling in de Philipsvleugel (deze was speciaal voor VOORPROEF door het Rijksmuseum ter beschikking gesteld) en een borrel. Helaas kon ik hier niet bij zijn maar de avond was erg geslaagd! De Spannende Boeken Weken zullen worden gehouden van 9 t/m 25 juni. Lees meer informatie over de Spannende Boeken Weken!

Geef een reactie op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
%d bloggers liken dit: