6x Girlpower

9 maart 2017
Leestijd: 5 min.

Gisteren was het International Women’s Day! Naast geweldige verhaallijnen bevatten boeken, films en series ook vaak sterke en goed ontwikkelde personages. Girlpower dus! Tijd om een aantal van deze vrouwelijke personages in de schijnwerpers te zetten.

6x Girlpower

1. Kate Austen (uit: LostRECENSIE)

Kate wordt als gevangene aan boord van vlucht 815 verdacht van moord. Wanneer het vliegtuig op het eiland neerstort ontpopt ze zich als leider en gaandeweg de serie krijgt zij de taak om Aaron onder haar hoede te nemen. Haar driehoeksverhouding met Jack en Sawyer zorgt ervoor dat zij weliswaar een zekere macht over hen heeft, maar dit gaat soms ook ten koste van haar rebelse karakter. Desondanks is Kate zonder meer een sterk personage met een interessant en veelbewogen achtergrondverhaal.

2. Daenerys Targaryen (uit: Game of Thrones)

Daenerys Targaryen, ofwel The Mother of Dragons, mag uiteraard niet in dit lijstje ontbreken! Van een verlegen meisje groeit zij uit tot een sterke leider die verschillende landen verovert en grote legers aanvoert. Wanneer haar huwelijk met Drogo eindigt, is Daenerys al een sterke vrouw geworden die zich niet alleen losmaakt van haar manipulatieve broer, maar het ook opneemt voor de andere vrouwen in het land. Stapje voor stapje werkt Daenerys zich naar de top. Als dat geen girlpower is!

3. Aliena of Shiring (uit: The Pillars of the EarthRECENSIE)

Als dochter van de geruïneerde Earl Batholomew zet Aliena alles op alles om het graafschap weer terug te krijgen. Ze steunt haar jongere broer Richard en start haar eigen (succesvolle) wol handeltje om een kapitaal op te bouwen. Aliena maakt veel tegenslagen mee, maar weet zich hier goed doorheen te vechten – ondanks dat ze er vaak alleen voorstaat. In een boek vol slecht uitgewerkte personages, komt Aliena als een bewonderenswaardige verrassing!

Ook Daenerys en Hermione vierden #internationalwomensday! 😉

4. Lagertha (uit: Vikings)

Ik ben niet zo lang geleden met Vikings begonnen – en door tijdgebrek ga ik helaas langzaam door de serie heen – maar van wat ik tot nu toe heb gezien hoort Lagertha zeker in dit rijtje thuis! Met haar strijdlust, gevoel voor gerechtigheid en loyaliteit naar Ragnar en haar kinderen toe (wat haar karakter nog meer vorm geeft), weet ze verschillende situaties telkens in haar voordeel te doen keren. Niets of niemand houdt haar tegen en waarschijnlijk kan ze zich ook wel prima redden zonder Ragnar.

5. Cara (uit: Legend of the SeekerRECENSIE)

De filosofie dat je pas echt gehard kunt zijn als je eenmaal gebroken bent geweest ligt ten grondslag aan de ‘opleiding’ tot Mord’Sith. Cara heeft als getrainde Mord’Sith een ijzersterk karakter ontwikkeld. Door de serie heen vertoond haar koele zelfverzekerdheid echter verschillende scheurtjes waar haar zachte kanten warm doorheen sijpelen. Gecombineerd met haar (sarcastische) humor is haar persoonlijkheid niet alleen luchtig en gelaagd, maar weet ze de kijker ook te raken.

6. Hermione Granger (uit: Harry Potter RECENSIE)

Hermione is het bewijs dat nerds niet saai en suf zijn. Met haar kennis heeft ze Harry en Ron meerdere malen uit de problemen weten te halen. Intelligentie, wilskracht en loyaliteit – Hermione heeft het allemaal. Naast alle energie die ze in haar schoolwerk stopt, heeft ze een groot hart voor (fantastische) dieren – zo zet ze zich actief in voor de Society for the Promotion of Elfish Welfare (S.P.E.W.), een door haarzelf opgerichte organisatie om het welzijn van huiselven te verbeteren. Ook was ze actief betrokken bij het verzet om Buckbeak, de Hippogrief van Hagrid, van zijn naderende executie te redden.


Welk vrouwelijk personage is jouw favoriet? 🙂

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.