4x Voorjaar 2019

22 april 2019
Leestijd: 4 min.

Bloesem, lentezon en Pasen: het voorjaar is weer in Nederland! In deze kleurige special geef ik vier tips om Voorjaar 2019 de lente in je bol te krijgen. Lees je mee?

4x Voorjaar 2019

1. De jasmijnzussen ­(Corina Bomann) – RECENSIE

Als haar verloofde Robert na een auto-ongeluk in een coma belandt, gaat modefotografe Melanie Sommer als afleiding de zolder van haar oma’s opruimen. Daar stuit ze op een envelop met een jeugdfoto van haar overgrootmoeder Hanna. Door de vondst komt Melanie achter het levensverhaal van Hanna dat ze al die jaren heeft verzwegen. De jasmijnzussen is een romantisch verhaal vol historie en cultuur. Met de bloemrijke kaft straalt het voorjaar er vanaf!

2. HOP (Universal Pictures) – RECENSIE

Op het moment dat vader Paashaas besluit met pensioen te gaan, moet zijn zoon E.B. (Russell Brand) hem opvolgen. Maar E.B. wil geen Paashaas worden. Zijn droom is om als drummer in een rockband te spelen. De luie twintiger Fred (James Marsden) zit ook met een dilemma: hij heeft zijn ouders beloofd om voor Pasen een baan te vinden, maar hoe krijgt hij dat voor elkaar als hij niet eens op tijd kan komen bij een sollicitatiegesprek? Als E.B. naar Hollywood vertrekt om zijn muziekdroom na te jagen, raken de levens van E.B. en Fred met elkaar verwikkeld. HOP (2011) is de perfect paasfilm en creëert met veel humor en muziek een heerlijke lentesfeer.

3. Watership Down (Noam Murro)

Vorig jaar bracht Netflix in samenwerking met BBC een remake van Watership Down (2018) op de markt. Het verhaal, losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Adams uit 1978, verhaalt over een kolonie konijnen. Nadat de konijnen in Zuid-Engeland zijn verjaagd door mensen zijn ze op zoek naar een promised land om daar een perfecte samenleving te creëren. Hun avontuur komt echter bol te staan van geweld, onverwachte gevaren en verdriet. De mini-serie is een ambitieus project en bevat animatie door middel van Computer-generated Imagery (CGI). Watership Down heeft een sterrencast aan voice-overs, waaronder James McAvoy en Nicholas Hoult als de broertjes Hazel en Fiver en Olivia Colman als Strawberry.

Watership Down is nu te zien op Netflix.

4. Lost Without You (Krezip)


Welke tips ga jij Voorjaar 2019 lezen/kijken/luisteren? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.