4x Zomer

2 juli 2018
Leestijd: 4 min.

De zomer is begonnen (en goed ook!) Ben je op zoek naar (meer) lees- en kijkvoer voor de snikhete dagen? In deze post heb ik 4x Zomer tips verzameld om de warme temperaturen te doorstaan! 🙂

4x Zomer

1. De meisjes (Emma Cline) – RECENSIE

Tijdens een snikhete zomer in het jaar 1969 raakt de 14-jarige Evie in de ban van Suzanne die ze toevallig in een park ziet zitten. Wat Evie dan nog niet weet, is dat Suzanne en ‘haar’ meisjes lid zijn van een duistere commune. Langzaam maar zeker komt Evie steeds meer verstrikt te raken in de geheimen, de leugens maar ook het genot van deze kleine samenleving. De meisjes is het debuut van Emma Cline waarin zowel de volwassenwording van Evie als de beklemmende sfeer van de zomer centraal staat.

2. Het smelt (Lize Spit) – RECENSIE

Eva groeit op met haar beste vrienden Pim en Laurens in een pittoresk dorpje in Vlaanderen. Als de puberteit aanbreekt, raakt hun vriendschap steeds meer uit balans. Eva wordt het mikpunt van leugens en machtsspelletjes van de jongens en ziet ook haar thuissituatie verslechteren. Het smelt is het debuut van Lize Spit waarin ze de gruwelijkheden van pubers afzet tegen een verstikkende zomer. Vanaf de allereerste pagina staat vast dat deze zomer slecht zal aflopen. Maar hoe?

3. 500 Days of Summer (Marc Webb)

Als Tom op een dag de innemende Summer tegen het lijf loopt, is hij op slag verliefd. De twee hebben veel gemeen (humor, muziek, interesses), maar hoe lief en leuk Summer ook is, ze blijft voor Tom onbereikbaar. In de tragische komedie 500 Days of Summer denkt romanticus Tom terug aan de 500 dagen die hij met Summer doorbracht om te ontdekken waar het is misgegaan.

4. Free! (Kyoto Animation) – RECENSIE

Behoefte aan wat verfrissing? Free! verhaalt over een groep jongens die lid zijn van de zwemclub van Iwatobi High. Terwijl elke jongen met zijn eigen problemen dealt, staan actie en sport in deze spetterende anime-serie centraal. Deze zomer start alweer het derde seizoen van Free! Samen met twee films en nog een aantal specials kom je de zomer dus wel door!


Welke van deze zomerse tips heb jij al gelezen of gezien? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.