5x Halloween 2022

27 oktober 2022
Leestijd: 7 min.

De 31e is het weer Halloween! Pompoenen uithollen, wat creepy spulletjes in je woning zetten en je outfit voor een Halloween feestje klaarleggen horen er in deze tijd van het jaar allemaal bij. Natuurlijk mag een lekker griezelboek, huiveringwekkende film of serie niet ontbreken. Speciaal voor wie nog inspiratie zoekt voor de laatste drie, heb ik in deze special 5 lees- en kijktips op een rijtje gezet. Happy Halloween 2022!

5x Halloween 2022

1. Echo (Thomas Olde Heuvelt) – RECENSIE

Sam Avery is al een aantal jaar samen met Nick Grevers. Nick is in veel opzichten een totale tegenpool van zijn vriend, zo ook met zijn fascinatie voor bergbeklimmen. Wanneer hij met zijn klimmaatje Augustin een berg in Zwitserland beklimt, vangen ze beiden een glimp op van de mysterieuze berg Maudit. Ze besluiten de berg te beklimmen, maar hun onderneming eindigt in een tragisch ongeluk… Nick loopt een ernstige hoofdwond op en is na het ontwaken uit zijn coma niet meer de persoon die hij ooit was. Echo is een dikke pil, maar het griezelige verhaal (met een knipoog naar de gothic novel) leent zich er goed voor om nu gelezen te worden.

2. De griezels (Roald Dahl)

Meneer en mevrouw Griezel zijn een koppel. Waarom is eigenlijk maar de vraag. Want de twee volwassenen maken elkaar iedere dag het leven zuur. Het enige waar de twee het over eens zijn, is de vogelpastei die meneer Griezel iedere woensdagavond wil eten, en die mevrouw Griezel met veel plezier voor hem klaarmaakt. Meneer Griezel zet elke week een val om verse vogels te vangen. Maar als de aapjes in het tuinhuis in opstand komen, keert het tij. De griezels is een heerlijk kort verhaal in de bekende stijl van Roald Dahl: een beetje luguber, maar met een dosis luchtige humor!

Lees ook mijn recensie van Lúcia Flores en de behekste kermis.

3. Luckiest Girl Alive (Mike Barker)

Ani heeft na een traumatisch verleden een succesvolle carrière opgebouwd als journalist. Ze is verloofd met Luke en zal binnenkort met hem gaan trouwen. Als een documentairemaker haar vraagt om mee te werken aan een project, wordt Ani’s verleden genadeloos opgerakeld. Luckiest Girl Alive is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jessica Knoll dat deels gebaseerd is op waargebeurde feiten. Als je zin hebt in een heftige psychologische thrillerfilm is Luckiest Girl Alive een uitstekende keus.

Luckiest Girl Alive is te zien op Netflix.

4. The Watcher (Ian Brennan, Ryan Murphy) – RECENSIE

Ook de zeven afleveringen lange serie The Watcher is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De familie Brannock ruilt het drukke New York City in voor een rustige buitenwijk. Vader Dean koopt er een statig vrijstaand huis dat van alle gemakken is voorzien. De buren en andere wijkbewoners zijn echter behoorlijk excentriek, wat in 657 Boulevard voor een bedrukte woonsfeer zorgt. Als snel wordt de familie bestookt met brieven van ‘The Watcher’ die hun huis in de gaten houdt en tevens alles over de Brannocks schijnt te weten. Dean en zijn vrouw Nora proberen met behulp van een detective ‘The Watcher’ te ontmaskeren en het vreemde gedrag van de bewoners in de wijk te verklaren. The Watcher is een spannende psychologische thriller en een échte aanrader als je van slow burn houdt.

The Watcher is te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDqhxw4pSIY

5. The Midnight Club (Mike Flanagan, Leah Fong)

Sinds enkele jaren is Halloween niet compleet zonder nieuwe horrorserie van Mike Flanagan. Dit jaar komt de regisseur samen met Leah Fong met The Midnight Club. Het verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Christopher Pike, volgt de terminaal zieke Ilonka. Zij besluit haar resterende tijd te verblijven in Brightcliffe Hospice, een tehuis voor ernstig zieke tieners. Hoewel de jongeren ’s nachts niet van hun kamer af mogen, komen ze iedere nacht om klokslag twaalf bij elkaar om ghost stories te vertellen. Ilonka doet mee, maar haar verblijf in Brightcliff is om een andere reden dan de anderen denken… Deze nieuwe ‘Flanaverse’-serie bevat genoeg drama en: griezelen gegarandeerd!

The Midnight Club is te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=X3cCROeOQLQ

6. Creepy bonustip: Phantom Pups (Anna McRoberts)

Zoek je een griezelige serie voor Halloween 2022 die ook geschikt is voor jonge kijkers? In Phantom Pups betrekt de familie Hazel een vervallen huis waarover geruchten rondgaan dat het er spookt. En inderdaad: het huis wordt bewoond door niets minder dan drie spookpuppies! De pups roepen de hulp in van de twee jongste bewoners van het huis om weer in echte honden te veranderen. Terwijl ze samen met een klasgenoot op onderzoek uitgaan, wordt hun zoektocht gedwarsboomd door een stel ghost hunters…

Phantom Pups is te zien op Netflix.


Welke lees- en/of kijktip kies jij deze Halloween? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.