Anime Herfst 2019 Preview

30 september 2019
Leestijd: 5 min.
,

Morgen is het anime zomerseizoen voorbij en beginnen er weer een hoop nieuwe toffe series. Het herfstseizoen staat bol van de sequels, maar er starten ook series die nog niet eerder een seizoen hebben gehad. Ben je benieuwd naar welke series ik uitkijk? Lees dan hieronder mijn Anime Herfst 2019 Preview!

Anime Herfst 2019 Preview

Chihayafuru 3 (Madhouse)

Chihayafuru van Madhouse volgt de tiener Chihaya. Dankzij haar beste vriend Arata is zij verslaafd aan het spelen van het kaartspel karuta. Net als de meeste Westerse kijkers had ik aanvankelijk nog nooit van karuta gehoord. Ik kan verklappen dat het spel er best bizar uitziet! Op iedere kaart in het karuta deck staan verschillende regels uit beroemde Japanse gedichten. Het doel is om zo snel mogelijk de kaart met de volgende regel uit het gedicht te bemachtigen. Chihayafuru 3 is alweer het derde seizoen. Naast het competitieve karuta hebben zaken als vriendschap en liefde ook een grote rol in deze serie. Ik kan niet wachten om te zien hoe alles zich zal ontvouwen in het derde seizoen!

Case File No. 221: Kabukicho (Production I.G)

Voor een mysterieuze detectiveserie ben ik meestal wel te porren. Ik kijk dan ook erg uit naar Case File No. 221: Kabukicho. De serie speelt zich af in de beroemde wijk Shinjuku waar op een nacht een bizarre moord plaatsvindt. Een excentrieke detective en zijn team gaan de zaak tot op de bodem uitzoeken. Klinkt spannend, of niet? 😉

Stars Align (8bit)

Tennis in combinatie met een coming-of-age drama klinkt mij als muziek in de oren. Stars Align belooft precies dat te zijn, dus die mag niet op mijn herfstlijstje ontbreken. De serie gaat over een tennisclub die dreigt te worden gesloten. Toma, die lid is van de club, probeert Maki over te halen om te gaan tennissen. In ruil voor zijn deelname eist Maki geld. Hopelijk draait dit uit op een vermakelijk high school sportdrama! 😊

Ascendance of a Bookworm (Ajia-Do)

Ascendance of a Bookworm verhaalt over Motoso Urano die op het punt staat om aan haar carrière als bibliothecaresse te beginnen. Helaas wordt ze tijdens een aardbeving verpletterd onder een enorme stapel van haar eigen boeken! Motoso wil blijven lezen en reïncarneert in het vijfjarige meisje Maine. Er is alleen een probleem: de wereld waarin ze terecht is gekomen heeft een schaarste aan boeken! Om haar droom om in de bibliotheek te werken uit te laten komen, besluit Maine zelf boeken te gaan maken. Deze serie mag je als boekenwurm niet missen en ik kijk er dan ook heel erg naar uit!

Sounds of Life 2 (Platinum Vision)

Tot slot kijk ik uit naar het tweede seizoen van Sounds of Life. De animeserie draait rond een groep schoolvrienden die de “Koto” Club nieuw inblazen. Een koto is een traditioneel Japans snaarinstrument. Het eerste seizoen bevatte een flinke dosis drama en prachtige muziekstukken. Dit tweede seizoen borduurt verder op de hamvraag van het eerste seizoen. Namelijk: zijn de tieners in staat om de Koto Club van de ondergang te redden?


Welke serie(s) ga jij deze herfst kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.