Anime Herfst 2021 Preview

7 oktober 2021
Leestijd: 8 min.
,

Oktober is begonnen, de eerste volle herfstmaand. Dat betekent vallende bladeren, paddenstoelen spotten, regenbuien en natuurlijk Halloween! 😊 Als animefan betekent het óók dat er weer nieuwe series zullen gaan starten. In deze Anime Herfst 2021 Preview heb ik weer een aantal gloednieuwe series op een rijtje gezet waar ik enorm naar uitkijk! Enkele doorlopende series die ik volgde, waren van de zomer afgelopen. Zo liepen To Your Eternity, When They Cry Sotsu, Tokyo Revengers en Digimon Adventure 2020 ten einde. Deze herfst zullen twee nieuwe animeseries op Netflix beginnen waar ik erg benieuwd naar ben. Ook de overige streamingdiensten hebben weer een mooi aanbod. Hieronder lees je welke series ik deze herfst de moeite waard vind om te kijken!

Anime Herfst 2021 Preview

Fena: Pirate Princess (Production I.G)

De eerste serie op mijn Anime Herfst 2021 Preview lijstje is Fena: Pirate Princess. Fena Houtman is een wees die op een eiland opgroeit. Op de dag dat ze tegen haar zin zal gaan trouwen, wordt ze ontvoerd en meegenomen op een machtig schip. Samen met de bemanning vaart ze over de uitgestrekte zeeën. Wanneer Fena een mysterieuze steen in handen krijgt, markeert dit de start van een spannend avontuur. Fena: Pirate Princess is al enkele weken bezig, maar Crunchyroll schaart hem wel onder het nieuwe herfstaanbod. De afleveringen hebben een boeiende verhaallijn. Deze Crunchyroll Original serie zit tot nu toe vol actie, de animatie is prachtig levendig en er zit lekker veel humor in!

Fena: Pirate Princess is te zien op Crunchyroll.

Platinum End (Signal.MD)

Een nieuwe serie van de makers van Death Note, wie had dat gedacht? Platinum End volgt tiener Mirai die na een niet zo’n fijne jeugd een eind aan zijn leven wil maken. Maar dan wordt hij gered door een beschermengel die hem speciale krachten geeft. Al snel komt Mirai er achter dat hij meedoet met een competitie om de nieuwe god van de aarde te worden… Dit klinkt als een fijn Death Note-achtig concept waar hopelijk weer een epische psychologische strijd zal worden gevoerd.

Platinum End is te zien op Crunchyroll.

Blue Period (Seven Arcs)

Het aanbod van anime op Netflix was al best prima te noemen, maar dit herfstseizoen zullen van twee series iedere week nieuwe afleveringen op de streamingdienst verschijnen! Eén daarvan is Blue Period. Middelbare scholier Yatora Yaguchi heeft een doorsnee schoolleven, maar stiekem houdt hij juist niet van doorsnee zaken. Als hij via de Art Club in contact komt met tekenkunst, ontwikkelt hij een passie voor tekenen. Nu moet hij zijn omgeving ook nog overtuigen van zijn keuze om kunstenaar te willen worden. Blue Period lijkt mij een kunstzinnige serie vol coming-of-age thema’s!

Blue Period is te zien op Netflix.

The Night Beyond the Tricornered Window (Zero-G)

In de herfst krijg ik altijd zin in creepy verhalen. The Night Beyond the Tricornered Window is zo’n griezelig verhaal. Kosuke Mikado werkt in een boekhandel. Al jaren ziet hij spoken en geesten. Op een dag ontdekt hij via Rihito Hiyakawa dat hij over een speciale gave beschikt. Rihito is een exorcist die samen met een detective bovennatuurlijke zaken oplost. Iedere afleveringen van The Night Beyond the Tricornored Window draait om zo’n onverklaarbare zaak. Oh, én om de ongemakkelijke omgang tussen Kosuke en Rihito, want in deze serie zit een vleugje Boys Love.

The Night Beyond the Tricornered Window is te zien op Crunchyroll.

Komi Can’t Communicate (OLM)

Komi Can’t Communicate is de tweede serie die op Netflix te zien zal zijn. Shouko Komi zit op een exclusieve middelbare school. Ondanks haar goede uiterlijk, is ze niet erg sociaal. Ze vindt het lastig om vrienden te maken en belandt snel in awkward situaties. Klasgenoot Hitohito Tadano besluit te helpen om Komi’s sociale vaardigheden een flinke boost te geven. Komi Can’t Communicate klinkt als grappige serie die gemakkelijk wegkijkt. Perfect voor druilerige herfstdagen!

Komi Can’t Communicate is te zien op Netflix.

The Heike Story (Science SARU)

Animeseries met een historische setting vind ik vaak erg tof om te kijken. The Heike Story speelt zich af in de 13e eeuw en is gebaseerd op een epos over de familie Taira. De serie volgt Biwa, een blind meisje. Wanneer ze wordt getroffen door het noodlot, komt ze bij de Taira-clan terecht. Hoewel Biwa blind is, kan zij wel de toekomst zien. Als de familie Taira in moeilijkheden terechtkomt, komt haar gave meer dan van pas…

The Heike Story is te zien op Wakanim.

Digimon Ghost Game (Toei Animation)

In de intro van deze post vertelde ik al dat Digimon Adventure 2020 pas is afgelopen. Deze herfst start Digimon Ghost Game, een volledig nieuw Digimon avontuur waarbij spoken en hologrammen de hoofdrol zullen gaan spelen. Als je net als ik een fan bent van Digimon, is deze serie dus een geweldige mix tussen de populaire franchise en griezelen.!

Digimon Ghost Game is te zien op Crunchyroll.

Takt.Op Destiny (MAPPA, Madhouse)

Tot slot heb ik actieserie Takt.Op Destiny aan mijn Anime Herfst 2020 Preview lijstje toegevoegd. In een dystopische toekomst, is muziek een zeldzaam goed geworden. Het wordt enkel nog gebruikt om kwaadaardige monsters te verslaan. De serie volgt Conducteur Takt die samen met enkele magische meisjes de wereld tegen monsters beschermt.

Takt.Op Destiny is te zien op Crunchyroll.

https://www.youtube.com/watch?v=Z77na0_sxcA

Welke serie(s) uit deze Anime Herfst 2021 Preview ga jij kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.