Anime Winter 2023 Preview

23 januari 2023
Leestijd: 6 min.
,

Geduld wordt beloond en dat blijkt ook maar weer eens uit dit anime winterseizoen. Het aanbod afgelopen herfst maakte me na een paar mindere seizoenen al best weer enthousiast. Deze winter is het alleen maar beter geworden! Zo is het tweede seizoen van Vinland Saga (MAPPA) op Netflix te zien. Daarnaast zijn er sequels te streamen van het brute Tokyo Revengers (LIDENFILMS) en de bovennatuurlijke serie In/Spectre (Brain’s Base). In deze Anime Winter 2023 Preview komen weer een aantal animeseries voorbij waar ik momenteel erg van geniet. Wellicht weet ik jou ook wel te enthousiasmeren!

Anime Winter 2023 Preview

Malevolent Spirits: Mononogatari (Bandai Namco Pictures)

Japanse folklore is vaak een onderwerp in manga en anime. Het nostalgisch geanimeerde Malevolent Spirits: Mononogatari gaat over ‘Tsukumogami’, geesten die net lijken op mensen. Door een traumatische ervaring met een tsukumogami in het verleden, heeft Hyouma een haat tegen deze geesten ontwikkeld. Zijn gevoelens zijn erg complex omdat hij juist tot een groep behoort die vredelievend tegenover tsukugami behoort te staan. Om met zijn verleden om te gaan, stuurt Hyouma’s opa hem naar een clan in de hoop dat hij de geesten leert kennen en begrijpen.

Malevolent Spirits: Mononogatari is te zien op Crunchyroll.

Revenger (Ajia-Do)

Raizo Karuma belandt van de ene op de andere dag in een organisatie die misdaden wreekt. Ze noemen zich de Revengers en in de groep zitten onder meer een arts, een gokker, een christen met speciale krachten en een handwerksman. Wanneer er op een crime scene een gouden tablet wordt gevonden met de afdruk van de tanden van het slachtoffer erin, worden de Revengers in het geheim op pad gestuurd. Revenger speelt zich af in het feodale Japan toen de legendarische samoerai heersten. Karuma is zo’n loyale krijgsheer. Samen met zijn nieuwe vrienden zint hij op wraak voor diegene die het zwakst in de samenleving staan.

Revenger is te zien op Crunchyroll.

The Ice Guy and His Cool Female Colleague (Zero-G; Liber)

Hoe lekker is het om na een drukke (werk)dag even te ontspannen met een luchtige serie? The Ice Guy and His Cool Female Colleague volgt Himuro die begint aan een nieuwe baan op kantoor. Omdat hij een afstammeling is van de sneeuwvrouw, veroorzaakt hij met zijn emoties sneeuwstormen en ijsblokken. Dit maakt een doorsnee werkdag al behoorlijk lastig, laat staan als je als een blok voor je collega valt! Gelukkig is Fuyutsuki – als ze niet bezig is met het aanbidden van haar kat – erg vriendelijk. In deze schattige serie volg je het wel en wee van het werkleven en zie je Hirumo en Fuyutsuki naar elkaar toe groeien.

The Ice Guy and His Cool Female Colleague is te zien op Crunchyroll.

Kaina of the Great Snow Sea (Polygon Pictures)

Kaina woont samen met zijn familie in de Canopy. Deze wereld wordt omgeven door een glasachtig membraan. Kaina woont er in een reusachtige boom en houdt zijn familie in leven door iedere dag op jacht te gaan naar grote, sappige vliegen. Tijdens een van deze tochten ziet hij door een gat in het membraan een ballon omhoog zweven. In het mandje treft hij een meisje aan. Hij redt haar en komt erachter dat ze op de vlucht is geslagen na een bloedig gevecht tussen de rivaliserende landen Atland en Valghan in de Snow Sea. Kaina of the Great Snow Sea brengt je een wekelijkse dosis escapisme en is een absolute aanrader als je van avontuurlijke fantasy met een vleugje scifi houdt!

Kain of the Great Snow Sea is te zien op Crunchyroll.

Tsurune: The Linking Shot (Kyoto Animation)

Wie had gedacht dat er een sequel van Tsurune zou komen? In Tsurune: The Linking Shot volg je middelbare scholier Minato die zich opnieuw stort op zijn passie voor ‘kyudo’, oftewel: boogschieten. Deze serie van Kyoto Animation is prachtig en kleurrijk geanimeerd en belooft weer veel actie met een spiksplinternieuw toernooi!

Tsurune: The Linking Shot is te zien op HIDIVE.


Welke serie(s) ga jij deze winter kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.