Anime Herfst 2022 Preview

3 november 2022
Leestijd: 6 min.
,

Misschien is het je wel opgevallen: de Anime Preview-reeks heeft een seizoen overgeslagen. De laatste preview publiceerde ik afgelopen lente! Van de zomer volgde ik wel wat animeseries, maar echt enthousiast werd ik er helaas niet van. Dit herfstseizoen bevat gelukkig wel weer series die ik met veel plezier volg. Van een comedy over doe-het-zelven en een Chinees kostuumdrama tot een fijne shojo over een boekenwurm. En daarmee is het tijd voor een Anime Herfst 2022 Preview waarin ik je hopelijk ook enthousiast maak om te kijken!

Anime Herfst 2022 Preview

Do It Yourself!! (Pine Jam)

Scholier Serufu Yua heeft zich nooit echt in klussen verdiept. Maar wanneer haar fiets na een ongeluk wel een opknapbeurt kan gebruiken duikt ineens de handige Rei Yasuka op. Binnen no time is haar fiets gefixt. Serufu is onder de indruk en haakt aan bij de doe-het-zelf club van Rei. Al snel bestaat de club uit steeds meer meiden die na school van alles in elkaar zetten. Do It Yourself!! zit vol luchtige humor en mooie animatieshots van schroeven en spijkers die in planken worden gedraaid en geslagen. Je steekt er als kijker bovendien ook nog wat van op 😊

Do It Yourself!! is te zien op Crunchyroll.

Lucifer and the Biscuit Hammer (NAZ)

Dit is een van de weinige series uit het afgelopen zomerseizoen die ik geweldig vond. Maar het seizoen is nog niet klaar: momenteel is de tweede cour bezig. Lucifer and the Biscuit Hammer volgt universiteitsstudent Amamiya die op een ochtend de pratende salamander Noi ontmoet. Hij schijnt gekozen te zijn om het samen met andere jongeren op te nemen tegen golems van de kwaadaardige Animus die met zijn Biscuit Hammer de aarde wil vernietigen. Hoewel de animatie niet geweldig is, zijn de dialogen dat wel. Ze zitten vol psychologische ontwikkelingen en de vele personages doen met hun dieren mascottes denken aan Fruits Basket.

Lucifer and the Biscuit Hammer is te zien op Crunchyroll.

https://www.youtube.com/watch?v=0xeF7ECHltI

Raven of the Inner Palace (Bandai Namco Pictures)

Liu Shouxue woont in het keizerlijke paleis. Geheel geïsoleerd voert ze als de Raven Consort spirituele taken uit. In het oude China heeft iedereen wel een mening over haar. Sommige Chinezen aanbidden haar mystieke krachten. Anderen jaagt ze angst aan. Ondanks haar eenzame lot, krijgt Liu steeds meer opdrachten die haar in contact brengen met verschillende mensen. Zo is er een vrouw die een teken van haar overleden man wil krijgen, en de toekomstige keizer Xia vraagt haar steeds vaker om hulp. Dit kostuumdrama bevat elementen van een detective en de plot zit vol bovennatuurlijke wendingen. Een aanrader als je houdt van verhalen in historische settings.

Raven of the Inner Palace is te zien op Crunchyroll. Kijk hieronder alvast episode 1!

Bibliophile Princess (Madhouse)

Elianne Bernstein is veel liever omringd door boeken dan door mensen. Vanwege haar adellijke afkomst zal ze toch een keer moeten trouwen. Kroonprins Christopher Selkirk Asherald laat haar weten dat ze best zogenaamd verloofden kunnen zijn zonder dat haar tijd om te lezen hieronder zal lijden. Wanneer Christopher een ander meisje ontmoet, komt Elianne erachter dat ze toch echt om Christopher is gaan geven. Bibliophile Princess heeft de sfeer van series als Ascendance of a Bookworm en Snow White with the Red Hair. Een romantische shojo over boeken, liefde en boekenliefde.

Bibliophile Princess is te zien op HIDIVE.

To Your Eternity 2 (Drive)

To Your Eternity volgt geest Fushi die via verschillende levende wezens uiteindelijk rust vindt in het lichaam van een jongen. Het avontuurlijke verhaal wordt verteld door middel van het uiteenzetten van verschillende arcs. Deze zitten vol actie en emotionele plottwists, en in het tweede seizoen zal hier ongetwijfeld op worden voortgebouwd. Dit is geen serie om lekker luchtig weg te kijken, daarvoor is hij echt te zwaar. Ook het hechten aan personages is iets wat je maar beter uit je hoofd kunt laten… Mocht je benieuwd zijn wat Studio Drive na Brain’s Base van To You Eternity 2 zal maken, dan is Crunchyroll de place to be!

To Your Eternity 2 is (binnenkort) te zien op Crunchyroll.


Welke serie(s) uit deze Anime Herfst 2022 Preview ga jij kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.