Anime Zomer 2019 Preview

1 juli 2019
Leestijd: 5 min.
,

Na een boordevol lenteseizoen gaat vandaag alweer het anime zomerseizoen van start! In deze nieuwe reeks laat ik per seizoen een aantal series zien waar ik erg naar uitkijk! Hieronder trap ik daarom af met mijn Anime Zomer 2019 Preview. Lees je mee?

Anime Zomer 2019 Preview

Vinland Saga (Wit Studio)

Met Vinland Saga reizen we af naar het koude noorden. Daar strijden verschillende Viking families om de macht. Ze schuwen daarbij geen hevige gevechten. De jonge Thorfinn is de zoon van een van de sterkste Vikingstrijders. Maar zijn vader is op brute wijze vermoord en nu snakt de dappere jongeman naar wraak. Vinland Saga is van Wit Studio die waarschijnlijk het meest bekend is van de succesvolle hitserie Attack on Titan. Ik verwacht dan ook een coming-of-age verhaal vol met actie en een flinke dosis drama om mezelf even heerlijk in onder te dompelen!

Fire Force (David Production)

Fire Force speelt zich af in het jaar 198. In Tokyo is dan het Zonnetijdperk aangebroken waarin mensen zomaar uit het niets vlam kunnen vatten. Als gevolg hiervan transformeren ze in levende vlammen: ‘infernos’.  Een speciaal brandweerteam is in staat om deze infernos onder controle te houden. De jonge brandweerman Shinra Kusakabe ontrafelt gaandeweg het geheim achter de mysterieuze branden. Een geheim waar ook zijn familiegeschiedenis mee te maken heeft.

Bem (Production I.G; LandQ studios)

Een combinatie van jazzmuziek en yokai (Japanse demonen) klinkt niet verkeerd. Bem draait om drie robotgeesten die slechte demonen bestrijden in de hoop ooit weer mens te worden. Dit lijkt me een spannende bovennatuurlijke serie met horrorelementen die wordt gedragen door een fijne jazz soundtrack. Daarnaast heb ik nog nooit iets van LandQ studios gezien, dus laat maar komen!

Given (Lerche)

De Franse studio Lerche heeft de laatste tijd een aantal succesvolle series uitgebracht. Een voorbeeld hiervan is Radiant. Nu is het de beurt aan Given. Deze muzikale BL-serie verhaalt over tiener Ritsuke Uenoyama. De jongen heeft zijn hobby’s gitaar spelen en basketbal aan de wilgen heeft gehangen. Maar dan ontmoet hij Mafuyu Sato die muziek maakt met een kapotte gitaar. Ritsuke besluit de gitaar voor hem te maken. Na Mafuyu te hebben horen zingen wordt hij opgenomen in zijn band en ontstaan er gevoelens tussen de twee jongens.

Try Knights (Gonzo)

Deze sportieve high school serie vertelt het verhaal van Riku Haruma die zo goed en kwaad als het kan de middelbare school probeert te overleven. Vroeger speelde hij rugby, maar daar is hij om onduidelijke redenen mee gestopt. Wanneer Riku rugbyspeler Akira onbedoeld advies geeft, wordt Riku’s passie voor rugby nieuw leven ingeblazen. Ik heb nog niet eerder iets van studio Gonzo gezien, dus ik ben erg benieuwd naar deze sportieve animeserie!


Naar welke serie(s) kijk jij deze zomer uit? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.