Een blog met boekrecensies zet je aan het denken over wat je goed en niet goed vindt aan een boek. Ik was als kind al een grote boekenwurm en verslond het ene na het andere boek. Hoog tijd dus om even de tijdmachine in te stappen om te kijken welke boeken ik vroeger goed vond 🙂 In deze ‘wat las ik vroeger’-reeks ga ik elke keer een aantal boeken behandelen gesorteerd op genre. In dit eerste deel zijn de griezelboeken aan de beurt. Lees je mee?
Wat las ik vroeger? – Griezelboeken
Kippenvel-serie van R.L. Stine
Als ik denk aan de jeugdboeken die ik vroeger las, denk ik vrijwel meteen aan de griezelboekenserie Kippenvel van R.L. Stine. Ik begon met Kippenvel junior, de boekjes met de glimmende groene letters. Al snel mocht ik de Kippenvel boeken met de rode letters op de kaft lezen. Deze waren voor 12+ en beloofden veel enger te zijn dan de groene. Dat vond ik vroeger heel cool omdat ik nog geen twaalf was toen ik ze las. Ik vermaakte me ook vaak uren met het bestuderen van de onheilspellende illustraties op de kaft. (Wellicht was het korter, maar zo voelde dat in de belevingswereld van een kind). Stiekem vond ik sommige boeken uit de serie ook wel een beetje eng toen, hoor. 😉
Klappertanden-reeks van Steven Klamm
Naast Kippenvel las ik ook de Klappertanden boeken van Steven Klamm. Deze komen overeen met Kippenvel, alleen zijn ze volgens mij wat minder bekend.
Kluitman jeugdthrillers van Diverse auteurs
Toen ik de vorige boekenseries helemaal had gelezen, begon ik aan de Kluitman jeugdthrillers. De serie bestond uit boeken van o.a. R.L. Stine en Richie Tankersley Cusick. Wat ik me nog kan herinneren is dat de omslagen vaak enger waren dan het verhaal zelf. Maar ik las ze met veel plezier.
Het spookt in Fear Street-serie van R.L. Stine
Vervolgens ontdekte ik een nieuwe serie van R.L. Stine: Het spookt in Fear Street. Ik denk dat ik toen al wat ouder was, want echt eng vond ik ze niet. Desondanks waren ze wel heel vermakelijk om te lezen. Mijn favoriete uit de serie was Het beest is ontsnapt. Deze ging over een striptekening die tot leven komt. De kaft van Pas op, buitenaardse wezens vond ik dan weer het meest indrukwekkend vanwege alle gereedschappen die door de lucht zweven.
Griezelteam van Thomas Brezina
Aan het eind van de basisschool kocht mijn moeder een aantal boeken uit de serie Griezelteam door Thomas Brezina. Wat ik me nog kan herinneren ging het over drie tieners die allerlei mysteries oplosten. Het leukste was dat de boeken interactief waren. Er zat een spook-loep bij die je over grijze vlakken op de pagina’s in het boek kon leggen waardoor afbeeldingen zichtbaar werden. Meestal bevatte zo’n afbeelding een raadsel of aanwijzing om het mysterie samen met de personages in het boek op te lossen.
De vorige delen van ‘Wat las ik vroeger’ (terug)lezen?
Vergeet niet de specials terug te lezen waarin ik deel 1, 2 en 3 bespreek van De Modderland Trilogie!
Welke griezelboeken las jij vroeger? 🙂
- Norwegian Wood: Japanse bildungsroman over de keerzijde van liefde - 3 augustus 2017
- Billy the Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d’Arc: Korte verhalen uit de wereld van Nicolas Flamel #1 - 31 juli 2017
- Ma vie de Courgette: kleurrijke stop-motion film over donkere thema’s - 27 juli 2017
Ontdek meer van Eline schrijft hier
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
2 reacties
Oké ik heb ze in de omgekeerde volgorde gelezen, je posts in ‘wat las ik vroeger’, maar duidelijk is het sowieso dat we veel in smaak delen. Of in ieder geval -deelden- als kind/pre-puber.. 😉 Ik ben blij dat ik je weer volg (even een blog over het hoofd gezien blijkbaar), even de leeslust weer wat opwekken.. wat jouw blog zeker doet! Dus tot snel 😉
Wat leuk! Er staan nog een aantal delen voor de ‘wat las ik vroeger’-reeks op de planning dus ik benieuwd of je die ook zal kennen! En blijkbaar had ik je verhuizing-post naar een ander domein gemist, maar gelukkig vond ik ‘m toen ik een beetje door de reader zat te scrollen:) Groetjes!