4x Koningsdag 2018

23 april 2018
Leestijd: 3 min.

Vrijdag is het Koningsdag! Met deze vier (en nog wat extra) tips kom je vast en zeker in de oranjesfeer voor Koningsdag 2018! 😉

4x Koningsdag 2018

1. Vissen voor de keizer (Didier Decoin) – RECENSIE

Vissen voor de koning ..eh keizer van Didier Decoin verhaalt over de eenvoudige vissersvrouw Miyuki. Na de dood van haar man maakt ze een gevaarlijke reis naar de keizerlijke hoofdstad Kyoto om twee korven vol karpers af te leveren. Zal ze haar taak weten te volbrengen? Reis mee met Miyuki en wellicht waan je jezelf wel aan het keizerlijk hof!

2. The King’s Speech (The Weinstein Company)

Historische dramafilm The King’s Speech (2010) vertelt het verhaal van Albert George (Colin Firth). Als zoon van de Engelse koning George V moet hij regelmatig toespraken houden. Omdat hij stottert, kost dit hem veel moeite en voelt hij zich bovendien slecht voorbereid op het koningschap. Alberts vrouw, Elizabeth Bowes-Lyon, stuurt hem naar de spraaktherapeut Lionel Logue. Samen met Lionel werkt Albert aan zijn zelfvertrouwen in de hoop zijn vader goed op te kunnen volgen.

Extra film kijktips: Princess Mononoke en King Arthur: Legend of the Sword.

3. Orange (Telecom Animation Film) – RECENSIE

De 16-jarige Naho ontvangt op een dag een stapel brieven van haar toekomstige zelf. De brieven bevatten tips en waarschuwingen om haar vrienden, en in het bijzonder de nieuwe leerling Kakeru Naruse, te beschermen. Deze animeserie gaat niet over koningen en koninginnen, maar de kleur oranje speelt – zoals de titel al aangeeft – wel degelijk een grote rol!

Extra serie kijktip (op Netflix): Orange is the New Black.

4. Playlist – Hollandsche Hits

Beluister mijn playlist met Hollandse Hits! 🙂


Welke oranje lees- en kijktips ga jij deze Koningsdag 2018 lezen/kijken? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.