4x Koningsdag 2021

27 april 2021
Leestijd: 5 min.

Vandaag vieren we Koningsdag 2021! Voor het tweede jaar op rij een dag zonder feesten, vrijmarkten en evenementen. Toch is een ‘Woningsdag’ met een oranje tompouce en een goed boek op de bank ook niet verkeerd. Daarom geef ik in mijn 4x Koningsdag 2021 lijstje tips waarmee je thuis alsnog een beetje Koningsdag kunt vieren. Lees je mee?

4x Koningsdag 2021

1. Queenie (Candice Carty-Williams) – RECENSIE

De 25-jarige Queenie Jenkins heeft haar leven helemaal op de rit. Ze woont in wereldstad Londen, heeft een goedbetaalde baan, drie fijne vriendinnen en een vriend. Als haar leven een drastische wending neemt, daalt ze langzaam maar zeker af in een diepe depressie. Queenie is het debuut van Candice Carty-Williams dat vergeleken wordt met Bridget Jones’s Diary – maar dan met een zwarte vrouw in de hoofdrol.

Schaf Queenie hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

2. The King (David Michôt)

The King (2019) staat al een tijdje op Netflix. Mocht je hem nog niet gezien hebben, dan is Koningsdag 2021 een mooi excuus om hem te kijken. Het kostuumdrama volgt prins Hal, de zoon van de Engelse koning Henry IV. De film verhaalt over de roerige periode waarin hij net koning is en de Engelse troon moet verdedigen. The King is gebaseerd op Henriad, toneelstukken van William Shakespeare. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Timothée Chalamet (Call Me By Your Name, 2017), Robert Pattinson en Lily-Rose Melody Depp.

The King is te zien op Netflix.

3. The Queen’s Gambit (Scott Frank)

Schaken is niet alleen voor oude mannen, zoveel maakt The Queen’s Gambit (2020) duidelijk. De miniserie gaat over tiener Beth Harmon (Anya Taylor-Joy). Ze leeft in een weeshuis in Kentucky en ontdekt daar haar talent voor schaken. The Queen’s Gambit speelt zich af in de jaren ’60 en het diepzinnige coming-of-age verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis.

Schaf The Queen’s Gambit hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

The Queen’s Gambit is te zien op Netflix.

4. The Letter For The King (Chris Clark) – RECENSIE

Vorig jaar verscheen The Letter For The King (2020) op Netflix. De miniserie is gebaseerd op het populaire jeugdboek van Tonke Dragt en verhaalt over de jonge schildknaap Tiuri. Op een nacht krijgt hij de opdracht om een brief naar de koning te brengen. In de brief staat een boodschap die het leven van het volk voor altijd zal veranderen. Durft Tiuri het avontuur aan? Met maar zes afleveringen is The Letter For The King een fijne bingewatch om Koningsdag 2021 mee af te sluiten!

Schaf De brief voor de koning hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

The Letter For The King is te zien op Netflix.


Welke Koningsdag 2021 tip(s) ga jij lezen/kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.