4x Valentijn 2018

12 februari 2018
Leestijd: 4 min.

Woensdag is het Valentijn! Om alvast wat romantische sferen te creëren, geef ik in deze post vier tips om tijdens Valentijn 2018 (samen) de liefde te vieren! 😉

4x Valentijn 2018

1. Every Day (David Levithan)

Wanneer de geest A wakker wordt in het lichaam van Justin, wordt het spontaan verliefd op Justins vriendin Rhiannon. Terwijl A elke dag in een ander lichaam verblijft, proberen de twee hun onmogelijke relatie voort te zetten. Every Day is een coming-of-age film waarin tienerproblematiek de boventoon voert, maar waar ook thema’s als diversiteit en inclusiviteit belangrijke rollen vervullen.

De gelijknamige verfilming van het boek is nu te zien op Netflix.

2. Your Name (CoMix Wave Film) RECENSIE

Mocht je Your Name (2016) van regisseur Makoto Shinkai gemist hebben in de Nederlandse bioscopen, dan is het een mooie kans om deze romantische dramafilm op 14 februari te kijken. Het meisje Mitsuha en de jongen Taki zijn twee tieners met zeer verschillende levens. Mitsuha woont in het idyllische bergdorpje Itomori. Hier voeren ze nog steeds oeroude Japanse offerrituelen uit. Taki woont in het drukke, moderne Tokyo. Allebei dromen ze van een ander leven. Met de komst van een meteoriet verwisselen de twee plotseling een keer van lichaam en worden verliefd. De emotionele klap komt als hun liefde op de proef wordt gesteld door de komst van parallelle tijdlijnen en de snel opgevoerde tijdsdruk van de allesverwoestende meteoriet. Zijn hun gevoelens in staat dit alles te overstijgen?

Lees ook mijn filmrecensie van Call My By Your Name.

3. Gypsy (Lisa Rubin) – RECENSIE

In Gypsy leren we de 49-jarige Jean (Naomi Watts) kennen als een succesvolle psycholoog in New York. Ze woont samen met haar man Michael (Billy Crudup) en hun 8-jarige dochter Dolly (Maren Heary) in een villa buiten de grote stad. Ze lijkt het perfecte leventje te leiden. De eerste barstjes worden echter zichtbaar wanneer Michael steeds meer moeilijkheden krijgt op zijn werk. Dolly vertoont daarnaast symptomen van genderdysforie en dit zorgt voor lastige situaties op haar school. Jean begint zich steeds meer op het leven van haar cliënten te storten… Van daaruit ontwikkelt zich een zinderende affaire tussen Jean en de veel jongere Sidney, de ex-vriendin van een cliënt van Jean.

4. Perfect (Ed Sheeran)


Welke tip voor Valentijn 2018 heb jij gelezen/gekeken/geluisterd? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.