5x Voorjaar 2020

13 april 2020
Leestijd: 5 min.

Het is weer Pasen! Anders dan andere jaren, dat wel, want vanwege de social distancing moeten we deze lente vooral veel thuisblijven. Toch zijn er genoeg dingen die je kunt doen om van de Paasdagen en de lente te genieten. Boeken lezen, het kijken van een film of serie en het luisteren naar muziek bijvoorbeeld! Net als voorgaande jaren geef ik in deze post vijf tips om Voorjaar 2020 toch optimaal te vieren. #Staysafe! 😊

5x Voorjaar 2020

1. Kerkhofblommenstraat (Lara Taveirne) – RECENSIE

Bij voorjaar denk je aan bloemen en die komen in Kerkhofblommenstraat van de Vlaamse Lara Taveirne veelvuldig voor. Wanneer tiener Arabella op het chrysantenveld van haar ouders gaat werken, raakt Arabella verstrikt in de intriges van de arbeidsters op het veld. Kerkhofblommenstraat is geen vrolijk boek, maar zit wel vol poëtische volzinnen, oud-Vlaamsche dialogen en bloemen om jou toch een beetje een voorjaarsgevoel te geven!

Steun je lokale boekhandel via Libris of koop Kerkhofblommenstraat via de link hieronder.

2. HOP (Universal Pictures) – RECENSIE

Op het moment dat vader Paashaas besluit met pensioen te gaan, moet zijn zoon E.B. (Russell Brand) hem opvolgen. Maar E.B. wil geen Paashaas worden. Zijn droom is om als drummer in een rockband te spelen. De luie twintiger Fred (James Marsden) zit ook met een dilemma: hij heeft zijn ouders beloofd om voor Pasen een baan te vinden, maar hoe krijgt hij dat voor elkaar als hij niet eens op tijd kan komen bij een sollicitatiegesprek? Als E.B. naar Hollywood vertrekt om zijn muziekdroom na te jagen, raken de levens van E.B. en Fred met elkaar verwikkeld. HOP (2011) is de perfect paasfilm en creëert met veel humor en muziek voor jong en oud een heerlijke lentesfeer!

3. One Spring Night (JS Pictures)

Aziatische drama’s zijn inmiddels vaste kost op Netflix. Sinds een tijdje is het eerste seizoen van de Koreaanse serie One Spring Night (2019) te bewonderen. Het verhaalt volgt Lee Jeong-In en Yu Ji-Ho die elkaar in een apotheek tegen het lijf lopen. One Spring Night is een romantisch drama met sterke slice-of-life invloeden. Er is dus geen sprake van spannende actie, maar van romantiek die langzaam maar zeker oplaait. En dit alles tegen een décor van honderden bloesembomen natuurlijk. Laat het voorjaarsgevoel maar komen!

One Spring Night is te zien op Netflix.

4. Cardcaptor Sakura (Madhouse)

Cardcaptor Sakura (1998) zit vol lente! De tienjarige Sakura Kinomoto ontdekt op een dag per ongeluk een geheimzinnig boek vol kaarten. Wanneer de kaarten opeens worden weggeblazen, komen ze terecht op de meest vreemde plaatsen. Sakura ontpopt zich vanaf dat moment als Cardcaptor en is vastbesloten alle kaarten weer terug in het boek te krijgen. Samen met het beest Keroberos en haar beste vriendin Tomoyo beleeft ze spannende avonturen. Cardcaptor Sakura heeft een licht en luchtig lentesfeertje voor jong en oud!

Cardcaptor Sakura is te zien op Netflix.

5. No Judgement (Niall Horan)


Welke tips ga jij Voorjaar 2020 heb jij lezen/kijken/luisteren? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.