5x Voorjaar 2021

1 april 2021
Leestijd: 7 min.

Het voorjaar is aangebroken en ook als je er deze Pasen geen weekendje tussenuit gaat, zijn er genoeg manieren om de lentekriebels aan te wakkeren. In deze post heb ik een aantal tips verzameld om van de lente te genieten. Van luchtige paasverhalen tot aan bloemige feelgoodfilms en ei-genaardige series; tussen alle paashazen, voorjaarskleuren en paaschocolade zit er vast wel iets voor je bij. Lees je mee met mijn 5x voorjaar 2021?

5x Voorjaar 2021

1. Zes korte paasverhalen van Uitgeverij Hamley Books

Van 31 maart tot en met 5 april vind je op de website van Hamley Books iedere dag een kort paasverhaal. De verhalen zijn gratis te downloaden (het is dan wel 1 april vandaag, maar ik zweer het!). Auteurs Latoya Morris, Ina de Man, Jean-Paul Dullers, Anne van Meij, Amina Laffet en Eva Linden brengen je hiermee alvast goed in de paassfeer. Welk verhaal is jouw favoriet? 😊

2. Just Say Yes (Appie Boudellah, Aram van de Rest)

Op een of andere manier krijg ik van Nederlandse films altijd een beetje een tenenkrommend gevoel. Zal het met deze film anders zijn? Just Say Yes verhaalt over Lotte die heel graag een droombruiloft wil hebben. Als haar vriend het uitmaakt, ziet ze haar speciale dag in rook opgaan. Just Say Yes is een romantische komedie die 2 april op Netflix de primeur krijgt omdat de bioscopen nog steeds dicht zijn. Met hoofdrollen voor Yolanthe Cabau en Jim Bakkum.

Just Say Yes is vanaf 2 april te zien op Netflix.

3. The Secret World of Arrietty (Hiroma Yonebayashi) – RECENSIE

Bij de lente horen bloemen en in The Secret Life of Arrietty van Studio Ghibli zie je deze in overvloed. De animefilm, gebaseerd op het boek The Borrowers van Mary Norton, gaat over tiener Sho. Door zijn hartaandoening verblijft hij bij zijn oudtante die een rustige villa in een kleurrijk bos heeft. In het huis wonen echter ook borrowers; kleine mensjes die voor mensen verborgen moeten blijven terwijl ze gebruik maken van hun spullen. Als Sho de 14-jarige Arrietty per ongeluk ontdekt, besluit hij hun geheim te bewaren. Al snel wordt duidelijk dat Arrietty en haar familie misschien moeten verhuizen.

The Secret World of Arrietty is te zien op Netflix.

4. Wonder Egg Priority (CloverWorks)

Van de makers van The Promised Neverland ging afgelopen winterseizoen Wonder Egg Priority van start. Deze coming-of-age animeserie volgt stille puber Ai Ohto die tijdens een nachtwandeling een vreemd geluid hoort. De stem komt uit een mysterieus ei en als het breekt, volgt een droomachtig avontuur. Iedere keer dat er een ei kapotgaat, ontmoet Ai samen met drie andere Magical Girls verschillende meiden en hun demonen. Wonder Egg Priority heeft een vrolijk kleurenpalet en wat luchtige momenten, maar is over het algemeen geen licht kijkmateriaal. Er komen zware thema’s aan bod en de serie kijkt als een mix van opeengestapelde tienerproblematiek en psychologische horror. Let op: geschikt voor kijkers vanaf ongeveer 16 jaar. Mijn recensie van Wonder Egg Priority verschijnt in juni in AniWay Magazine.

Wonder Egg Priority is te zien op Wakanim.

5. Watership Down (Noam Murro)

Sprak Wonder Egg Priority je al aan en heb je wel zin om nog meer diepgang op te zoeken? Op Netflix staat al een tijdje Watership Down, gebaseerd op het gelijknamige beroemde boek van Richard Adams. Vier afleveringen lang duik je in het grimmige leven van een konijnenfamilie die op zoek is naar een veilige woonplek. Met stemmen van onder meer James McAvoy, Gemma Arterton en John Boyega. Let op: geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar!

Schaf Watership Down hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

Watership Down is te zien op Netflix.

Bonustip: HOP (Tim Hill) – RECENSIE

Uiteraard mag mijn favoriete paasfilm niet op dit voorjaar 2021 lijstje ontbreken. Dan hebben we het natuurlijk over HOP (2011). Deze alweer tien jaar oude paashit gaat over EB, een jonge haas die op het punt staat om de nieuwe Paashaas te worden. Alleen heeft EB hier geen zin in en probeert hij op verrassende wijze onder deze roeping uit te komen. HOP is een grappige paasfilm voor kinderen en stiekem zul je hem zelf ook best wel leuk vinden. 😉

HOP is te zien op Netflix.


Welke (paas)tip ga jij voorjaar 2021 lezen/kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.