5x Voorjaar 2024

1 april 2024
Leestijd: 5 min.

Wat lees en kijk jij nu de dagen langer en lichter worden? Voor wie het lange paasweekend af wil sluiten met een goed boek, leuke serie of vermakelijke film heb ik in deze post vijf ideeën op een rijtje gezet om in voorjaar 2024 te lezen en te kijken. Van een knalgele TikTok-hit, een Ierse feelgoodfilm tot de Netflix bewerking van een van de bekenste verhalen van Astrid Lindgren. Lees je mee met mijn 5x voorjaar 2024? 🌸

5x Voorjaar 2024

1. Yellowface (R.F. Kuang) – boekrecensie

De hype rondom Yellowface van R.F. Kuang is bijna niet te missen. Zeker niet nu het boek in maart door Hebban is uitgeroepen tot Boek van de Maand. Wanneer June getuige is van de dood van haar vriendin besluit ze haar voltooide manuscript te stelen en het onder haar naam uit te brengen. June doet er alles aan om een schandaal te voorkomen en gaat hier ver in. Maar zal het haar lukken om alle obstakels te slim af te zijn? Yellowface ligt hier bovenop de stapel om te worden gelezen! 😊

2. Ichigo-ichie (Francesc Miralles & Héctor García) – boekrecensie

De rustgevende setting van een traditioneel theehuis in Kyoto, het regenachtige weer op een lentedag en de smaak van bitterzoete thee leidden Francesc Miralles en Héctor García naar een inscriptie in de muur die de woorden ‘ichigo-ichie’ (一期一会) vormden. De Japanse term wordt vrij vertaald als ‘één keer, één ontmoeting’ en stelt dat iedere ervaring uniek is. Geen enkel moment met vrienden, familie of met jezelf is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om het heden te zien als ‘een cadeautje dat je moet openmaken’. Maar wat betekent dit precies? Ichigo-ichie is een inspirerend boek als je de komende maanden meer uit je sociale contacten wil halen.

3. Irish Wish (Janeen Damian)

Wanneer Maddie’s crush Paul op het punt staat te trouwen met haar beste vriendin, vertrekt ze naar Ierland om getuige te zijn. In het land van de klavers krijgt Maddie de kans om verschillende wensen te doen. Ze wenst dat zij met Paul zal trouwen, maar deze wens krijg een ander wending als ze de Ierse James ontmoet. Irish Wish is een luchtige feelgoodfilm vol mooie Ierse landschappen en een voorspelbaar plot die een ontspannende kijkervaring garandeert.

Meer paasfilmtips nodig? Kijk bijvoorbeeld de familiefilm HOP.

4. Ronja de roversdochter (Hans Rosenfeldt)

Wanneer Ronja vriendschap sluit met Birk trekken ze er samen op uit in het nabijgelegen woud. Hier beleven ze avonturen met diverse mythische wezens. Toch zijn hun uitstapjes niet zonder gevaren. Ronja’s vader keurt haar vriendschap met Birk af omdat hij de zoon is van zijn rivaal. Ronja de roversdochter is gebaseerd op het gelijknamige boek van Astrid Lindgren en omvat zes afleveringen vol magie, strijd en natuur tegen een middeleeuwse setting.

Ronja de roversdochter is te zien op Netflix.

5. Avatar: The Last Airbender (Albert Kim)

Het wisselen van de seizoenen vieren met een verhaal over de vier elementen? Het kan met de Netflix liveaction remake van Avatar: The Last Airbender. De serie volgt in acht afleveringen het avontuur dat de jonge Aang beleeft om een krachtige luchtmeester te worden. Hij stuit hierbij op eeuwenoude conflicten tussen verschillende tribes die allemaal een van de vier elementen beheersen. Wat opvalt is dat Netflixe de zeer succesvolle animatieserie niet compleet heeft nagemaakt en dat is veelbelovend. Niet zo gek dus dat seizoen twee en drie inmiddels ook al zijn aangekondigd! En in de tussentijd is de volledige animatieserie (inclusief The Legend of Korra) ook op Netflix te zien.

Avatar: The Last Airbender is te zien op Netflix. Meer paasserietips nodig? Kijk bijvoorbeeld de miniserie Watership Down.


Welke (paas)tip ga jij voorjaar 2024 lezen/kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.