Cupid-o-scoop (#1-4): liefde staat in de sterren geschreven

9 juni 2022
Leestijd: 3 min.
,
cupid-o-scoop-1-4-vanessa-gerrits_header

Titel: Ramkoers naar romantiek (Deel 1), Week van de waterman (Deel 2), Vissen naar verliefdheid (Deel 3), Kus van de kreeft (Deel 4)
Auteur: Vanessa Gerrits
Uitgeverij:
LOFT Books
Genre: Feelgood, New Adult
Bladzijdes:
95, 99, 97, 102
Uitvoering:
e-book
ISBN:
978-90-472-0633-0, 978-90-472-0635-4, 978-90-472-0637-8, 978-90-472-0639-2
*In ruil voor een eerlijke recensie heb ik van LOFT Books recensie-exemplaren ontvangen van de eerste vier delen

Link naar mijn recensie op Hebban

Samantha Stuyver heeft in Cupid-o-scoop (1-4) van Vanessa Gerrits haar droombaan bemachtigd. Ze mag eindelijk aan de slag als redacteur bij tijdschrift Lyf & Styl. Oké, de horoscooprubriek die Samantha in opdracht van de vage astrologe Madame Faye van tekst voorziet, is niet echt wat ze zich had ingebeeld toen ze vroeger over haar toekomstige carrière fantaseerde. Het vrouwenblad is bovendien inmiddels een e-zine geworden en volledig online te lezen. Haar favoriete tijdschrift – met daarin haar zweverige artikelen onder een pseudoniem – op papier zien was uiteraard leuker geweest. Maar Samantha is pas bijna vijfentwintig. Dan heb je, e-zine of niet, nog tijd genoeg om promotie te maken… toch?

Daten met de dierenriem

Wanneer Madame Faye plotseling stopt, komt de astrologierubriek helemaal op de schouders van Samantha terecht. Hoofdredacteur Miet, haar dochter Laurentine en IT’er Cedric hebben grootse plannen voor hun redacteur. Naast de horoscoopteksten waar Samantha nu haar eigen naam onder mag zetten, willen ze de veelbelovende datingapp Cupid-O aan de vernieuwde ‘Samantha in de sterren’-rubriek koppelen. Om de app onder de lezers van Lyf & Styl te promoten, krijgt Samantha het aanbod om de applicatie als eerste te testen. Aan de hand van haar sterrenbeeld Boogschutter wordt ze in deze digitale omgeving gekoppeld aan potentiële partners met matchende sterrenbeelden. Na iedere dierenriemdate dient Samantha voor haar rubriek een column te schrijven over haar match. Samantha twijfelt even, maar stemt dan in. Wie weet ontmoet ze met behulp van de sterren wel haar grote liefde?

Niet iedere date is leuk en aardig

Cupid-o-scoop (1-4) is de nieuwe feelgoodserie van Gerrits. Ze debuteerde in 2013 met een Young Adult-trilogie en schreef recent de vierdelige serie North Ness Inn die zich afspeelt in het regenachtige Schotland. Behalve een luchtig plot, bevatten de eerste vier novelles uit de Cupid-o-scoop-reeks onderwerpen die wat meer de diepte in gaan. Zo drukt de scheiding van Samantha’s ouders nog altijd een stempel op hoe zij met relaties omgaat. Ook is niet iedere dierenriemdate leuk en aardig, en Gerrits beschrijft hoe haar hoofdpersonage omgaat met afknappers, stalking en andere verwachtingen. De situaties rondom liefde en lust en de perikelen op de werkvloer geven Cupid-o-scoop (1-4) meer complexiteit die goed in het New Adult-genre past. De plotwendingen zijn geloofwaardig en soms ietsje voorspelbaar.

Cupid-o-scoop (1-4) is luchtig en serieus

Gerrits voert aangename personages op. Beste vriendin en huisgenoot Doris zorgt met haar pasta-avonden in het naburige café voor de nodige routine in Samantha’s leven. Collega’s Ylse en vooral Tung-mei brengen een dosis humor in het verhaal. Miet en haar dochter Laurentine leggen de lat hoog op het gebied van werk. De work-lifebalance is in Cupid-o-scoop (1-4) misschien ver te zoeken, maar de reeks weet een luchtig feelgood gevoel op te roepen en dit af te wisselen met serieuze onderwerpen. Het vierde deel laat nog genoeg vragen open over Samantha’s date-avontuur dat later dit jaar een vervolg krijgt. Dan verschijnen bij LOFT Books namelijk nog vier novelles in de Cupid-o-scoop-reeks.


📖 Ook lezen? Koop hier de novelles van Cupid-o-scoop of steun je boekhandel via Libris.

Eindoordeel: Cupid-o-scoop (1-4)
  • Ramkoers naar romantiek (Deel 1)
  • Week van de waterman (Deel 2)
  • Vissen naar verliefdheid (Deel 3)
  • Kus van de kreeft (Deel 4)
3.5
Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.