De dansende debutante: zwierige regency-novelle voor fans van Bridgerton

17 maart 2022
Leestijd: 3 min.
, ,
de-dansende-debutante-lily-van-keeken_header

Titel: De dansende debutante (Balseizoen van de liefde #1)
Auteur: Lily van Keeken
Uitgeverij:
LOFT Books
Genre: Feelgood, Roman
Bladzijdes: 145
Uitvoering:
e-book
ISBN:
978-90-472-0698-9
*In ruil voor een eerlijke recensie heb ik van LOFT Books een recensie-exemplaar ontvangen

Link naar mijn recensie op Hebban

In De dansende debutante van Lily van Keeken breekt voor Emily Honeyfield een spannende periode aan. Na het succesvol afronden van de finishing school, mag ze debuteren op het eerstvolgende balseizoen. Op deze bals komt de Britse high society samen om te dansen, maar vooral om huwelijken tussen verschillende invloedrijke families te bestendigen. Emily kijkt uit naar haar debuut, al voelt ze zich tegelijkertijd onzeker. Vlak voor het eerste bal stort Emily’s wereld plotseling in. Ze verlaat Honey Hill House en moet noodgedwongen bij haar tante Felicity en opstandige nichtje Kitty logeren. Het verhuizen van het platteland naar het drukke negentiende-eeuwse Londen is voor Emily behoorlijk wennen. En via de roddels van Kitty komt ze erachter dat de concurrentie om een goede huwelijkskandidaat te vinden dit jaar aanzienlijk is.

Geen smetteloze reputatie

Ondanks haar zorgen weet Emily tijdens het balseizoen de aandacht van enkele mannen op zich te vestigen. Gaandeweg de novelle leert zij ieder van hen beter kennen. Hoewel de mannen een goede partij voor haar zijn, kan Emily de knappe man die ze tijdens haar eerste bal zag maar niet uit haar hoofd zetten. Door haar omgeving wordt ze erop geattendeerd dat deze Philip Grant dan wel uit een welvarende familie komt, een smetteloze reputatie heeft hij niet. Emily kan hem daarom beter vergeten. Al is dat nog niet zo makkelijk, aangezien ze hem op ieder bal tegenkomt! De dansende debutante is het debuut van Lily van Keeken die in haar jeugd de vakanties doorbracht bij haar oma aan de zuidkust van Engeland. De novelle is het eerste deel van de driedelige reeks Balseizoen van de liefde bij LOFT Books, een e-only imprint van uitgeverij Ambo|Anthos.

De dansende debutante is een vermakelijke regency-novelle

Van Keeken schrijft vlot en De dansende debutante leest hierdoor makkelijk weg. De kledingstukken worden uitvoerig beschreven en de negentiende eeuw komt goed tot leven. Als lezer word je meegevoerd in de roddels van de high society. Daarnaast ben je getuige van de dramatische dialogen tussen Emily en Kitty over de mannen die ze zojuist hebben gezien en gesproken. Veel diepgang zit er niet in het verhaal, maar dat is in deze regency-novelle helemaal niet erg. De plot doet denken aan Netflix hitserie Bridgerton, al is de cast van de serie meer divers. In De dansende debutante zwieren de stereotype personages – die allemaal wit en knap zijn – in het rond en was meer diversiteit een interessante toevoeging geweest. Desalniettemin is de novelle een vermakelijk eerste deel met een hoog feelgood gehalte. Een aanrader voor wie graag op luchtige wijze leest over Engeland rond 1815.


📖 Ook lezen? Koop hier De dansende debutante of via Boekenwereld.

Eindoordeel: De dansende debutante (Balseizoen van de liefde #1)
3

De dansende debutante las ik in het kader van de blogtour georganiseerd door LOFT Books. Bekijk hieronder welke bloggers nog meer deelnemen, en neem zeker een kijkje op hun accounts om hun mening te lezen! 😊

blogtour-de-dansende-debutante_icon
Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.