4x Valentijn (special #2)Leestijd: 2 min.

12 februari 2018

4x Valentijn Special Header

Woensdag is het Valentijn! Net als vorig jaar geef ik weer vier tips helemaal in de sfeer van Valentijn. Lees snel verder!

1. Boek | David Levithan – Every Day

Wanneer de geest A wakker wordt in het lichaam van Justin, wordt het spontaan verliefd op Justins vriendin Rhiannon. Terwijl A elke dag in een ander lichaam verblijft, proberen de twee hun onmogelijke relatie voort te zetten.

Every Day (2018), de verfilming van het boek, draait vanaf eind februari in de Nederlandse bioscopen. Recensies kun je binnenkort op mijn blog lezen!

Your Name

2. Film | CoMix Wave Films – Your Name. (Kimi no Na wa) RECENSIE

Mocht je Your Name (2016) van regisseur Makoto Shinkai gemist hebben in de Nederlandse bioscopen, dan is het een mooie kans om deze romantische dramafilm op 14 februari te kijken. Het meisje Mitsuha en de jongen Taki zijn twee tieners met zeer verschillende levens. Mitsuha woont in het idyllische bergdorpje Itomori waar ze nog steeds oeroude Japanse offerrituelen uitvoeren. Taki woont in het drukke, moderne Tokyo. Allebei dromen ze van een ander leven. Met de komst van een meteoriet verwisselen de twee plotseling een keer van lichaam. Om met elkaar in contact te blijven, schrijven ze stukjes in elkaars dagboek. Het dagboekcontact van Mitsuha en Taki wakkert hun nieuwsgierigheid aan en groeit al snel uit tot een onvermijdelijke liefde voor elkaar. De emotionele klap komt als hun liefde op de proef wordt gesteld door de komst van parallelle tijdlijnen en de snel opgevoerde tijdsdruk van de allesverwoestende meteoriet. Zijn hun gevoelens in staat dit alles te overstijgen?

Lees ook mijn recensie van Call My By Your Name (2018).

Netflix original Gypsy

3. Serie | Netflix Original Series – Gypsy RECENSIE

In Gypsy (2017) leren we de 49-jarige Jean kennen als een succesvolle psycholoog in New York. Ze woont samen met haar man Michael (Billy Crudup) en hun 8-jarige dochter Dolly (Maren Heary) in een villa buiten de grote stad en lijkt het perfecte leventje te leiden. De eerste barstjes worden zichtbaar als Michael steeds meer moeilijkheden krijgt op zijn werk en Dolly symptomen van genderdysforie vertoont wat voor lastige situaties zorgt op haar school. Jean begint zich steeds meer op het leven van haar cliënten te storten… Van daaruit ontwikkelt zich een zinderende affaire tussen Jean en de veel jongere Sidney, de ex-vriendin van een cliënt van Jean.

4. Muziek | Ed Sheeran – Perfect

Eline

Ik ben Eline en ik schrijf hier artikelen en recensies over boeken, films en series. Ik ben gek op literatuur, reizen, filmhuisfilms, gitaar spelen, Japan en natuurlijk schrijven! 😉
Eline

Geef een reactie op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
%d bloggers liken dit: