Ravenswood: Pretty Little Liars met bovennatuurlijk tintje

2 november 2017
Leestijd: 3 min.
Een spannende Pretty Little Liars spin-off.
ravenswood-series_header

In het najaar van 2013 verscheen de ABC mini-serie Ravenswood (2013-2014). De serie is een spin-off van Pretty Little Liars (2010-2017). Hanna’s cybervriendje Caleb Rivers (Tyler Blackburn) vertolkt hier de hoofdrol. Aan de start van de serie verhuist Caleb met Miranda Collins (Nicole Gale Anderson) naar Ravenswood. Het onheilspellende dorpje wordt al eeuwenlang geteisterd door een mysterieuze vloek die, wanneer het toeslaat, ieder keer de levens van vijf tieners kost…

Ravenswood: welcome to a town soaked in death

Caleb en Miranda zijn pleegkinderen en worden naar het dorpje getrokken omdat ze allebei op zoek zijn naar de waarheid over hun verleden. Maar welke prijs moeten ze voor deze zoektocht betalen? En welke rol heeft de vloek van Ravenswood op hun levens? Eenmaal in Ravenswood worden Caleb en Miranda al snel vrienden met de tweeling Luke (Brett Dier) en Olivia Matheson (Merritt Patterson). Zij worstelen, naast de gebruikelijke tienerproblemen, allebei met de dood van hun vader. Al snel voegt de slaapwandelende Remy Beaumont (Britne Oldford) zich bij de groep. Terwijl Caleb en Miranda hun verleden uitpluizen, worden de tieners langzaam maar zeker op het spoor van de vloek gezet.

Pretty Little Liars-formule met bovennatuurlijk tintje

Ravenswood volgt duidelijk de simpele formule van Pretty Little Liars. Zo zit de serie vol knappe tieners, coming-of-age problemen en veel schrikmomentjes. Toch is deze tiener horrorserie duidelijk donkerder. Het bevat bovendien veel bovennatuurlijke elementen. Spookhuizen, begraafplaatsen, krassende raven, geesten en bloedende standbeelden vullen je beeldscherm. Zowel nieuwe als oude personages duiken op in Ravenswood. Mrs. Grunwald (Meg Foster) en Miranda’s oom Raymond Collins (Steven Cabral) jagen de kijkers geregeld de stuipen op het lijf. Caleb, Miranda, Luke, Olivia en Remy worden niet geheel uitgediept, maar zijn voor de kijker herkenbaar genoeg om met ze mee te leven.

Prima serie voor de herfstdagen

Ravenswood kan het best bekeken worden met wat voorkennis uit Pretty Little Liars. De serie loopt vanaf de Pretty Little Liars Halloween-special en gaat ervan uit dat de kijker de personages in grote lijnen al kent. Ravenswood is echter niet diepgravend. Het slot laat de kijker dan ook met enkele losse eindjes achter. Voor liefhebbers van het bovennatuurlijke is het desondanks een prima serie voor tijdens de natte herfstdagen. Zo kun je in dit seizoen van Halloween even lekker griezelen!


Eindoordeel: Ravenswood
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
3

Samenvatting

Ravenswood kan het best bekeken worden met wat voorkennis uit Pretty Little Liars. De serie loopt vanaf de Pretty Little Liars Halloween special en gaat ervan uit dat de kijker de personages in grote lijnen al kent. Ravenswood is niet diepgravend en het slot laat de kijker met enkele losse eindjes achter, maar voor liefhebbers van het bovennatuurlijke is het een prima serie voor tijdens de herfstdagen!

Productie: Ron Lagomarsino, e.a. | Cast: Nicole Gale Anderson, Tyler Blackburn, Britne Oldford, e.a. | Scenario: Joseph Dougherty, Oliver Goldstick, e.a. | Duur: 10 afl. van 43 min. | Genre: Drama, Horror | Jaar: 2013-2014

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.