5x Halloween 2020

29 oktober 2020
Leestijd: 5 min.

Halloween komt eraan, dus het is tijd voor een special! Heb je zin om weer even in de Halloweensfeer te komen? Met deze tips maak je er ook thuis een creepy Halloween 2020 van!

5x Halloween 2020

1. Verlichting (Stephen King) RECENSIE

Scott Carey woont in het rustige Castle Rock waar niets geks aan de hand is. Toch gebeurt er met Scott iets vreemds: hij valt kilo’s af terwijl daar aan de buitenkant niets van te zien is! Terwijl Scott van zijn leven probeert te genieten tot hij niets meer zal wegen, krijgt hij het aan de stok met zijn getrouwde buurvrouwen. Verlichting is een novelle van Stephen King die leest als een (spannend) sprookje over actuele thema’s, en mag dus niet op mijn lijstje voor Halloween 2020 ontbreken!

Schaf Verlichting hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

2. The Devil All the Time (Antonio Campos)

Ieder jaar voegt Netflix rond deze tijd weer een aantal enge films toe aan het aanbod. The Devil All the Time (2020) is zo een film. Het deprimerende verhaal neemt de kijker mee naar het Amerika van de jaren ’60. The Devil All the Time volgt verschillende personages en is behoorlijk duister. De film bevat thema’s als dood, religie, geweld, trauma, wraak en schuld en bestaat uit een sterrencast. Zo speelt Tom Holland (Spider-Man) de rol van Arvin Russell en komen onder meer Robert Pattinson, Bill Skarsgård (It), Mia Wasikowski en Riley Keough voorbij. The Devil All the Time is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald Ray Pollock.

Schaf The Devil All the Time hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

The Devil All the Time is te zien op Netflix.

3. The Haunting of Bly Manor (Mike Flanagan)

Was je ook fan van Netflix’ mini-serie The Haunting of Hill House (2018)? Goed nieuws, want sinds een paar weken is The Haunting of Bly Manor (2020) op Netflix te zien. De serie volgt Dani (Victoria Pedretti), een nanny die de kans krijgt om in een groot landhuis op twee kinderen te passen. Al snel gebeuren er allerlei vreemde dingen waarbij het de vraag is of dit in Dani’s hoofd afspeelt… of toch niet? Flanagan baseerde The Haunting of Bly Manor opnieuw op een negentiende-eeuwse ghost story. Dat wordt dus gegarandeerd griezelen (met een verrassend romantische twist)!

The Haunting of Bly Manor is te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=cxeiY2W03Mc&feature=emb_title

4. Noblesse (Production I.G)

Halloween is niet compleet zonder vampiers, toch? Als je de anime hitserie Vampire Knight al hebt verslonden, is het goed om te weten dat dit herfstseizoen Noblesse van start is gegaan. Deze serie van Production I.G volgt vampier Raizel die na 800 jaar is ontwaakt. In de moderne tijd moet hij zien te overleven terwijl hij ook nog de nobles moet beschermen van kwade krachten.

Noblesse is te zien op Crunchyroll.

5. Bloody Witch (Bloodwitch)


Welke Halloweentips ga jij lezen/kijken/luisteren? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.