5x Valentijn 2023

13 februari 2023
Leestijd: 5 min.

Morgen is het Valentijn! Een mooie dag om even stil te staan bij de dierbaren in je leven. Liefde komt in veel vormen, dus of die dierbare nu je geliefde is, familie, vrienden, je huisdier of gewoon jezelf; in deze special heb ik vijf tips verzameld voor een hartverwarmende Valentijn 2023.

5x Valentijn 2023

1. Morgen en morgen en morgen (Gabrielle Zevin)

In Amerika is Morgen en morgen en morgen, de tiende roman van Gabrielle Zevin, een enorm groot succes. Het verhaal volgt Sam en Sadie die in de jaren 90 van de vorige eeuw allebei doorbreken in de game-industrie. Behalve een nostalgische reis door het verleden dankzij de vele referenties naar vroegere games, behandelt het boek zware thema’s. Trauma, verlies en het verwezenlijken van je creatieve ambities in een keiharde (mannen)wereld, staan centraal in het boek. Daarnaast is Morgen en morgen en morgen ook een hartverwarmend verhaal over liefde en vriendschap waardoor het zeker een plekje verdient in mijn lijstje voor Valentijn.

Lees mijn recensie van Morgen en morgen en morgen binnenkort op Hebban.

2. A Man Called Otto (Marc Forster)

Otto Anderson (Tom Hanks) is sinds de dood van zijn vrouw erg ongelukkig. Als hij dan ook nog zijn positie als voorzitter van de wijk verliest, ziet hij het leven niet meer zitten. Terwijl hij plannen bedenkt om zichzelf van het leven te beroven, wordt Otto’s aandacht telkens afgeleid door de buurtbewoners die iets van hem nodig hebben. A Man Called Otto is een filmadaptatie van de bestseller Een man die Ove heet van Fredrik Backman. Ondanks de zware verhaallijn zit de film vol sentimentele scènes en overheerst het feelgoodgevoel.

A Man Called Otto is nu te zien in de bioscoop.

3. Heartstopper (Euros Lyn) – serierecensie

Een van de meest zoete series van het afgelopen jaar was wel Heartstopper, de verfilming van de succesvolle gelijknamige graphic novel-reeks van Alice Oseman. Charlie Spring is openlijk gay op zijn middelbare school. Dit levert hem de nodige pesterijen op. Maar als hij daardoor zichzelf kan zijn, is hem dat wel waard. Op een dag ontmoet hij Nick. De twee jongens groeien langzaam naar elkaar toe en er bloeit een tienerliefde op. Behalve Charlie en Nick spelen meer personages een grote rol, zoals queer koppel Tara en Darcy, Elle die transgender is en haar crush Tao. Heartstopper is mierzoet, maar het verhaal is hartverwarmend en vol diversiteit.

Heartstopper is te zien op Netflix.

4. Call of the Night (LIDENFILMS) – recensie in AniWay 69

Yamori Kou vindt het leven als scholier verwarrend. Hij wil zich niet aanpassen aan de norm en besluit helemaal te stoppen met school. Vanwege een hardnekkige insomnia slentert de jongen iedere nacht door de stad. Tijdens zijn eerste nacht buiten ontmoet hij de excentrieke Nazuna. Ze blijkt een vampier te zijn. De twee maken een afspraak: Nazuna helpt Yamori met zijn slaapprobleem en zij mag zijn (heerlijke) bloed drinken. Yamori vat het idee op om een vampier te worden, maar deze transformatie is alleen mogelijk als hij wordt gebeten door iemand van wie hij houdt. Call of the Night is een lichte animeserie over vriendschap en liefde tussen een mens en een vampier. De prachtig geanimeerde sterrenhemels zijn bovendien een ware lust voor het oog!

Call of the Night is te zien op HIDIVE.

5. Blanc (Casus Ludi)

Co-op games worden tegenwoordig steeds populairder. Het nieuwste coöperatieve spel verschijnt precies op Valentijn en dat is niet zomaar! In Blanc speel je een hert of een wolf. De twee jonge dieren zijn de weg kwijtgeraakt in een koud sneeuwlandschap. Aan jou en je Valentijn de taak om samen heelhuids naar huis te keren. Dit doen jullie door opdrachten en obstakels te overwinnen. Ieder personage heeft bepaalde skills waardoor je tijdens het spelen rekening moet houden met de ander. Blanc is een indiegame met handgetekende beelden en een emotioneel verhaal dat volledig is vormgegeven in zwart-wit.

Blanc is te spelen op de Nintendo Switch en via Steam.


Wat lees, kijk of speel jij deze Valentijn 2023? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.