5x Voorjaar 2023

10 april 2023
Leestijd: 5 min.

Vandaag is de laatste dag om nog te genieten van een lekker lang paasweekend. Voor iedereen die ook daarna nog even wil nagenieten mét lentevibes, heb ik in deze post vijf lees- en kijktips verzameld. Van vallende kersenbloesem in Japan en een mythische familiefilm tot een schattige highschoolserie over het stadsleven en sociale normen. Lees je mee met mijn 5x voorjaar 2023?

5x Voorjaar 2023

1. De kleine theewinkel in Tokio (Julie Caplin) – boekrecensie

Fiona wint geheel onverwachts een fotowedstrijd. De hoofdprijs is een reis naar Japan. Eenmaal daar aangekomen, wordt ze opgewacht door een fotograaf voor wie ze vroeger gevoelens had. De kleine theewinkel in Tokio is een heerlijk luchtige feelgood over Japan, fotografie, thee en lenteliefde!

Schaf De kleine theewinkel in Tokio hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

2. Het ei van Mees (Anne van Meij) – boekrecensie

Wil je liever iets zwaarders lezen? Mees en Jesse wonen in een klein dorpje aan de kust. Met Pasen doen de broers ieder jaar mee aan een speurtocht in de duinen. Zo ook dit jaar, maar er is de laatste jaren veel veranderd… Het ei van Mees is een kort paasverhaal van Anne van Meij met een duistere boodschap. Een prachtig verhaal voor wie iets wil lezen in de paassfeer en over de Tweede Wereldoorlog. 

3. Love Life (Koji Fukada)

Taeko heeft een zoon uit een vorig huwelijk en is nu getrouwd met de degelijke Jiro. Ondanks haar tweede huwelijk (of eigenlijk juist daardoor) is ze een schande voor de familie. Ook de familie van Jiro is eigenlijk niet blij met de situatie. Ze hadden Jiro liever met een andere vrouw gezien. Wanneer Taeko’s eerste man weer in beeld komt, worden de verhoudingen op losse schroeven gezet. Ondanks de zware thematiek is filmhuisfilm Love Life een zonnige en lichte Japanse film over familie, liefde en het verwerken van emoties.

4. Chupa (Jonás Cuarón) – filmrecensie

Alex vertrekt voor een paar weken naar de ranch van zijn opa. De switch van Kansas City naar een klein plaatsje in Mexico is groot. Toch weet hij een band op te bouwen met zijn neef en nichtje en leert zijn opa hem meer over zijn afkomst. Wanneer Alex een mythische chupacabra ontdekt die zijn opa voor jagers verborgen houdt, blijkt familie misschien wel het belangrijkste wat er is… Chupa staat nog maar kort op Netflix en is nu al een trend. Niet zo raar: de film zit vol nineties vibes, doet denken aan hartverwarmende films als E.T. en Air Bud en is gewoon een ontzettende aanrader om (met familie) te kijken dit voorjaar!

Meer filmtips nodig? Kijk bijvoorbeeld de Nederlandse romcom Kwestie van geduld op Netflix of de familiefilm HOP.

5. Skip and Loafer (P.A. Works)

In de animewereld is eveneens het lenteseizoen van start gegaan. Een van de nieuwe series is Skip and Loafer. De vijftienjarige Mitsumi verlaat het kneuterige plattelandsleven om te studeren aan een prestigieuze highschool in hartje Tokyo. Hoewel ze uiterlijk heel beheerst en zelfverzekerd overkomt, gaat er toch van alles mis. Ze vergeet haar speech, weet niet hoe ze bij school moet komen en raakt toch wat nerveus van een lieve, behulpzame jongen die later haar klasgenoot blijkt te zijn. Skip and Loafer is pas begonnen, maar belooft nu al een lekker luchtige serie te worden. En, passend bij de lente, in pastelkleuren, uiteraard!

Meer serietips nodig? Kijk bijvoorbeeld Watership Down op Netflix.


Welke (paas)tip ga jij voorjaar 2023 lezen/kijken? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.