Blogmas: 5x kerst 2022

26 december 2022
Leestijd: 7 min.

Het aanbod van nieuwe kersttitels is al in november begonnen. Vandaag op tweede kerstdag is het moment om nog even na te genieten van de magie van kerst! En hoe kun je dit beter doen dan met een kerstig boek, een heerlijke kerstfilm of -serie? Voor wie op zoek is naar tips voor kerst 2022, heb ik in deze special diverse aanraders verzameld om te lezen en te kijken.

5x kerst 2022

1. Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé (Denise Meijer) – RECENSIE

De ouders van Astrid laten in december hun keuken verbouwen. Om van kerst toch nog een succes te maken, besluit Astrid om haar familie bij haar thuis uit te nodigen. Maar wel op één voorwaarde: iedereen dient een onderdeel van het kerstdiner mee te nemen. De spanningen lopen snel hoog op, want Astrid maakt kans op promotie, haar broer trekt onverhoeds bij haar in en haar lieve kat Milka wordt bedreigd door Noah, de nieuwe buurman. Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé van Denise Meijer is een heerlijke kerstnovelle om in de kerststemming te komen!

Schaf Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

2. Christmas on Mistletoe Farm (Debbie Isitt) – RECENSIE

Weduwnaar Matt Cunningham zorgt sinds de dood voor zijn vrouw in zijn eentje voor zijn vijf kinderen. Daarnaast heeft hij een drukke baan. Wanneer hij een belangrijke pitch moet voorbereiden, krijgt hij het bericht dat hij een boerderij heeft geërfd. De rust van het plattelandsleven kan hem misschien wel van pas komen bij het maken van zijn pitch. Matt vertrekt met zijn kids naar Mistletoe Farm waar de hyperactieve stalknecht Beano en de kleurrijke dorpsbewoners zich steeds meer met het leven van Matt en zijn kinderen gaan bemoeien. Christmas on Mistletoe Farm is een vlotte kerstfilm vol Britse humor, flauwe slapsticks en voorspelbare plotwendingen. Ideaal om jonge kijkers even bezig te houden tijdens de drukke feestdagenperiode.

Christmas on Mistletoe Farm is te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=6HGgKreUToM

3. Falling for Christmas (Janeen Damian)

Dat dit jaar de comeback zou worden van de geruchtmakende Lindsay Lohan had dan weer niemand kunnen voorspellen. In Falling for Christmas speelt zij de rijke Sierra Belmont. Haar familie runt een succesvolle hotelbusiness en door een ongeluk herinnert zij zich haar recente verloving niet meer. Ze wordt gevonden door Jake (Glee’s Chord Overstreet) die een bijna failliet skipark bezit en in zijn eentje de zorg draagt voor zijn jonge dochter Ivy. Langzaam krijgt Sierra haar geheugen terug, waarbij ze haar standpunten bij moet stellen. Falling for Christmas is een film volgens typisch Hallmark-concept. Verwacht dus cringey dialogen, stereotyperende personages en voorspelbare verhaallijnen. Val je daarvoor, dan is het een film die je gegarandeerd een fijn kerstgevoel zal geven.

Falling for Christmas is te zien op Netflix.

4. Scrooge: A Christmas Carol (Stephen Donnelly)

Wie kent deze klassieker van Charles Dickens niet? De vele vertolkingen laten nog altijd zien hoe succesvol dit verhaal vandaag de dag is. Dit jaar kwam Netflix met een remake in de vorm van een animatiefilm van Scrooge: A Christmas Carol. De verbitterde Ebenezer Scrooge krijgt op kerstavond drie geesten op bezoek die pogingen doen hem te overtuigen zijn leven te beteren. Doet hij dit niet, dan zullen er veel noodlottigheden volgen die hem uiteindelijk fataal worden. Scrooge: A Christmas Carol bevat een sterrencast met onder meer stemmen van onder meer Luke Evans, Olivia Colman en Fra Free.

Scrooge: A Christmas Carol is te zien op Netflix.

5. Julestorm (Per-Olav Sørensen)

In de zesdelige Noorse serie Julestorm volg je een groep reizigers die op de luchthaven van Oslo vast komt te zitten. Onder het bonte gezelschap bevindt zich een influencer, een celebrity, een muzikant en een vrouw die op reis is met haar minnaar. Al snel ontvouwen zich verschillende verhalen. De reizigers kruisen elkaars paden en er ontstaan romances. De verhaallijnen blijven in deze miniserie wat aan de oppervlakte. De cast zet wel prima acteerwerk neer. Als je op zoek bent naar lekker wegkijkende en luchtige winterserie van de makers van Home for Christmas is Julestorm precies wat je zoekt!

Julestorm is te zien op Netflix.

Extra kijktip: Delivery by Christmas (Aleksandra Kulakowska; Maciej Prykowski)

Tijdens de roerige feestdagenperiode worden er enorm veel pakketjes en brieven bezorgd. De Poolse film Delivery by Christmas volgt dertiger Maria. Hoewel ze haar werk als bezorger serieus neemt, heeft ze moeite om op tijd haar post af te leveren bij haar klanten. Net als David en de kerstelfjes vorig jaar (een kerstfilm die eveneens van Poolse bodem is) is de verhaallijn in Delivery by Christmas behoorlijk chaotisch. De humor is soms wat flauw en de personages oppervlakkig. Desondanks is dit een vermakelijke kerstfilm als je op zoek bent naar iets anders en tegelijkertijd in de kerststemming wil komen.

Delivery by Christmas is te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=1sBqLdP2upU

Wat lees of kijk jij deze kerst? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.