Mijn 2022 in boeken

29 december 2022
Leestijd: 12 min.
,

Het einde van het jaar nadert, en in deze post sta ik stil bij de boeken die ik in 2022 heb gelezen. Gewoonlijk stel ik een top tien samen, maar dit jaar wil ik niet kiezen. Ik wil alle boeken die – om wat voor reden dan ook – indruk op mij hebben gemaakt het afgelopen jaar, een beetje aandacht geven. Verwacht dus heel veel titels van boeken uit verschillende genres 😉 Maar… eerst even wat statistieken!

2022 in boeken – statistieken

Ik las dit jaar maar liefst 72 boeken, goed voor 15.501 pagina’s. Het kortste boek dat ik las was De tovervinger van Roald Dahl met 43 bladzijden, het langste Echo van Thomas Olde Heuvelt met 616. Gemiddeld gaf ik 3.9 sterren, en dat klinkt toch al wel als een heel geslaagd leesjaar, toch? 😊

2022 in boeken – persoonlijk leesoverzicht

En dan mijn persoonlijk leesoverzicht. Mijn leesjaar was weer goed gevuld met mooie, aangrijpende, maar ook grappige boeken. Hieronder laat ik de boeken zien waar ik het meest van onder de indruk ben. Van heftige familiegeschiedenissen, psychologie en trauma, tot historische zoektochten en hartverwarmende verhalen. Van een aantal boeken verzorgde ik de redactie, en bij eentje sta ik met een quote op de cover. En natuurlijk mag De griezels niet ontbreken, het boek dat ik won tijdens de jaarlijkse Roald Dahl-week van Uitgeverij De Fontein!

Waargebeurd, autobiografie, psychologie, trauma en maatschappij

Literatuur, romans en poëzie

Jeugdliteratuur en YA

Lezen uit eigen boekenkast 2022

In 2023 ben ik van plan om opnieuw 6 boeken uit mijn boekenkast te gaan lezen. Als je wil weten welke, volg mij dan op Instagram. Daar maak ik de nieuwe titels binnenkort bekend 😊 Fijne jaarwisseling!


Lees ook mijn 2021 in boeken.

Wat zijn jouw favoriete boeken van 2022? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.