Het co-ouderschap: aangrijpende psychologische thriller over wezenlijke thema’s

28 februari 2022
Leestijd: 3 min.
, ,
het-co-ouderschap-aika-naguibova_header

Titel: Het co-ouderschap – Lucide
Auteur: Aika Naguibova
Uitgeverij:
Brave New Books
Genre: Thriller
Bladzijdes:
134
Uitvoering:
Paperback
ISBN:
978-94-644-8418-2
*In ruil voor een eerlijke recensie heb ik van de auteur een recensie-exemplaar ontvangen

Link naar mijn recensie op Hebban

Het co-ouderschap van Aika Naguibova volgt jonge moeder Sofia. Na een turbulente relatie met Lucas besluit ze hem voorgoed te verlaten. De zorg voor hun twee zoons Laurens en Leonard regelen ze via co-ouderschap. Dit gaat goed, totdat Sofia een relatie krijgt met Sam. In de weekenden vormt ze samen met Sams kinderen een samengesteld gezin. Ze hebben het erg gezellig, maar Lucas lijkt Sofia naarmate de tijd verstrijkt niet goed los te kunnen laten. Hij appt haar veel, doet onnodig moeilijk als er compromissen moeten worden gesloten omtrent de kinderen, en wil telkens weten of Sofia’s relatie met Sam wel serieus is. Wanneer een van haar kinderen thuiskomt met een open wond op zijn hoofd, gaat Sofia op onderzoek uit.

Een regelrechte nachtmerrie

Tijdens haar onderzoek stuit Sofia op diverse obstakels. Haar zoons komen op school niet goed mee. Van de leerkrachten krijgt Sofia te horen dat ze waarschijnlijk een jaar moeten blijven zitten. Haar contact met Lucas neemt hierdoor toe, terwijl ze eigenlijk juist wat meer afstand van hem wil nemen. Door de hoofdwond en verschillende tekenen die op kindermishandeling wijzen, raakt Sofia steeds meer verstrikt in een web van leugens. Daar komt nog bij dat Sofia erachter komt dat Sam zaken voor haar verborgen houdt. Zo is hij na een lastige periode in de afkickkliniek, weer met drugs bezig. Iets waar Sofia erg op tegen is. Gaandeweg leidt dit tot een onvermijdelijke confrontatie. Sofia kan niet anders dan Sam ook verlaten. Maar de consequenties van dit besluit leiden Sofia naar een regelrechte nachtmerrie.

Het co-ouderschap is een spannende leeservaring vol verrassende plotwendingen

Het co-ouderschap is het thrillerdebuut van Naguibova. Samen met Sofia puzzelt de lezer mee met wat er met haar kinderen gebeurd kan zijn. Naguibova schrijft vlot en over wezenlijke thema’s. Zo behandelt Het co-ouderschap toxische relaties, psychopathologie, psychisch en lichamelijk geweld en de invloed die dit soort negatieve ervaringen op iemand hebben. Ook over moederschap, familie en de onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind gaat dit boek. Door regelmatig te wisselen van perspectief, kruipt Naguibova volledig in het hoofd van haar personages. Het verhaal blijft geloofwaardig en spannend. De plot schippert daarnaast tussen droom en werkelijkheid wanneer angsten zich van Sofia meester maken. Thrillerelementen dienen zich aan in de vorm van politieconfrontaties, achtervolgingen, manipulatie en een onafwendbare rechtszaak waarbij voor Sofia alles op het spel staat. Het co-ouderschap is een aangrijpende psychologische thriller vol verrassende plotwendingen.


📖 Ook lezen? Koop hier Het co-ouderschap of steun je boekhandel via Libris.

Eindoordeel: Het co-ouderschap
5
Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.