Christmas on Mistletoe Farm: een onrustige kerst op het rustieke Britse platteland

15 december 2022
Leestijd: 3 min.
,
Eigenaardig dorpje wakkert het kerstgevoel aan.
christmas-on-mistletoe-farm-netflix_header

Ieder jaar komt Netflix weer met een aantal nieuwe kerstfilms. Of het nu het fantastische A Boy Called Christmas, de inclusieve films The Happiest Season en The Holiday Calendar of de magische musical Jingle Jangle is: allemaal proberen ze het publiek in de kerstsfeer onder te dompelen. Dit jaar prijken er weer nieuwe Hallmark-achtige films binnen het vernieuwde aanbod. Om de standaard verhaallijnen een beetje te omzeilen, leek Christmas on Mistletoe Farm een uitstekende keus voor de kerstfilmrecensie van dit jaar. Weduwnaar Matt Cunningham heeft een hectisch leven in Londen. Na de dood van zijn vrouw combineert hij zijn drukke baan met de zorg voor zijn vijf kinderen. Op het moment dat hij een belangrijke pitch moet voorbereiden voor een nieuwe klant van het bedrijf waar hij werkt, ontvangt hij het bericht dat hij een boerderij heeft geërfd.

Geen water en wifi

Matt besluit dat een verblijf op het Britse platteland hem de nodige rust kan bieden om aan zijn pitch te werken. Samen met zijn kids rijdt hij naar de boerderij van zijn vader. Hoewel de woning volledig is ingericht – inclusief kinderkamers – is er geen water en wifi. Niet handig als je de tijd wil gebruiken om te werken! De boerderij beschikt echter wel over vee dat te pas en te onpas de woning binnen komt lopen. Dit zorgt al snel voor hilarische scenes waarin Matt ze op onhandige wijze probeert te verjagen. In de schuur ontdekken de kinderen nog meer schattige dieren, waaronder pony’s, een hoogzwangere geit en een varkentje met plasproblemen. Het is eveneens het domein van Beano, de hyperactieve stalknecht. Deze jonge versie van Jack Black zorgt méér dan geregeld voor een komische noot. Nadat Beano de Cunninghams introduceert bij de overige bewoners van het fictieve dorpje Cobbledon, kan het plattelandsleven echt beginnen. De kinderen zijn enthousiast (evenals de lokale juf die nu niet twee, maar zeven leerlingen heeft). Matt wil echter zo snel mogelijk weer terug naar de stad.

Christmas on Mistletoe Farm zit vol grappige details

De rode draad in Christmas on Mistletoe Farm is duidelijk het kiezen tussen werk en familie, en welke van de twee nu prioriteit verdient. Om het familiethema heen volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Van magische maretakken, Beano’s fietsles, een dreigende verkoop en referenties aan succesvolle Engelse franchises; in deze film draait het om de details. Voor kinderen zal het luchtige kerstverhaal veel schaterlachen veroorzaken. Vooral Beano zullen ze erg grappig vinden, al zullen er volwassenen zijn die zijn slapsticks op den duur ondergaan als een boer met kiespijn. De plot is verder doordrenkt met Britse humor. Het verhaal probeert inclusief te zijn en maakt uitstapjes naar de gênante situaties waar Matt op kantoor in terechtkomt. Het is jammer dat we de dorpsbewoners van Cobbledon niet beter leren kennen. Er zitten veel kleurrijke personages tussen die – in strijd met de conservatieve dorpsmentaliteit – nieuwkomers en hun eigenaardigheden graag accepteren. Sommige plotwendingen voelen wat geforceerd en de ontknoping zie je al van ver aankomen. Houd je van dieren, familie en een overload aan grappen? Dan is deze vlotte kerstfilm iets voor jou(w kinderen).


Eindoordeel: Christmas on Mistletoe Farm (2022)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
3

Samenvatting

Na de dood van zijn vrouw moet Matt in Christmas on Mistletoe Farm zijn drukke baan combineren met de zorg voor zijn vijf kinderen. Op het moment dat hij een belangrijke pitch moet voorbereiden voor een nieuwe klant van het bedrijf waar hij werkt, ontvangt hij het bericht dat hij een boerderij heeft geërfd. In de kerstperiode verstrekt hij met zijn kids naar de boerderij om aan zijn pitch te werken. Maar het dorp heeft een grotere invloed op het gezin dan Matt wil toegeven.

Christmas on Mistletoe Farm is te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=6HGgKreUToM

Regie & Productie: Debbie Isitt, Hannah Perks | Cast: Scott Garnham, Scott Paige, Kathryn Drysale, e.a. | Scenario: Debbie Isitt | Duur: 102 min. | Genre: Comedy, Family | Jaar: 2022

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.