Blogmas: The Holiday Calendar is de feelgood-film voor de feestdagenLeestijd: 3 min.

24 december 2018
De magische adventskalender die je altijd al hebt willen hebben.
the-holiday-calendar_header

Morgen is het Kerst! Lekker eten, (schoon)familie en waarschijnlijk een leuke kerstfilm mogen dan niet ontbreken. Voor de Blogmas van dit jaar keek ik The Holiday Calendar (2018) op Netflix. Lees je mee wat ik ervan vond?

Antieke adventskalender als keerpunt

The Holiday Calendar draait om Abby Sutton (Kat Graham). Ze werkt als fotografe maar wil eigenlijk iets anders gaan doen met haar talent. Uit angst om haar dromen achterna te jagen, stelt ze het starten van haar eigen bedrijfje steeds maar uit. Ze verdient de kost als portretfotografe, een drukke baan, maar een met weinig uitdaging. Wanneer Abby aan het begin van de advent van haar opa de antieke adventskalender van haar oma cadeau krijgt, staat haar leven op het punt om te veranderen.

De toevalligheden stapelen zich op

Hoe meer deurtjes Abby opent, hoe zekerder ze wordt. De magische kalender van haar oma lijkt haar toekomst te voorspellen. Hoe toevallig is het dat ze van haar beste vriend, Josh Barton (Quincy Brown), schoenen cadeau krijgt, terwijl ze diezelfde ochtend schoenen achter het deurtje vond?! Naarmate de dagen verstrijken stapelen de toevalligheden in Abby’s leven zich op. Probeert de adventskalender haar misschien iets te vertellen?

Geschikt voor alle kijkers (behalve voor Scrooge)

The Holiday Calender stond begin november al op Netflix en trapte hiermee het kerstseizoen van Netflix Originals af. Voordat Abby haar leven op de rit krijgt (want ja, dat krijgt ze; spoiler?) kruisen enkele obstakels haar pad. Heel vervelend voor Abby natuurlijk, maar als kijker zie je nou niet echt de chemie tussen Abby en Ty Walker (Ethan Peck) a.k.a. arts-vermomd-als-onschuldige-kerstboom-dude-met-kind van het scherm spatten. En de gewiste foto’s op Abby’s laptop? Kom op, konden de schrijvers niet iets beters verzinnen om haar carrière uit de bocht te laten vliegen… De film zit vol clichés, zoetsappigheid, heeft een hoog feelgood gehalte en is vanaf de eerste seconde tamelijk voorspelbaar. Maar who cares? (Oké, misschien wel als je Scrooge bent).

The Holiday Calendar is de perfecte sfeermaker voor de feestdagen

Ach, The Holiday Calendar is op zijn minst een  toegankelijke feelgood-film met acteurs die fijn zijn om naar te kijken. Een perfecte sfeermaker dus voor de feestdagen. Wat wil je nog meer? Behalve misschien ook zo’n magische adventskalender.


Lees hier mijn Blogmas van 2016 en 2017.

Eindoordeel: The Holiday Calendar (2018)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
3.8

Samenvatting

The Holiday Calendar (2018) is een toegankelijke feelgood film met acteurs die fijn zijn om naar te kijken. Een perfecte sfeermaker voor de feestdagen.

Regie: Bradley Walsh | Cast: Kat Graham, Quincy Brown, Ethan Peck, e.a. | Scenario: Amyn Kaderali | Duur: 95 min. | Genre: Drama, Romance | Jaar: 2018

Geen reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: