Wrap Up: Top Tien 2018 #1

27 december 2018
Leestijd: 6 min.
,

Wat gaat het snel! Er is alweer bijna een jaar voorbij waarin ik weer veel toffe boeken heb gelezen. Een goed moment dus om in deze post terug te blikken op de tien mooiste boeken die ik in 2018 heb gelezen. Dit jaar heb ik besloten om de Wrap Up in twee delen te posten. Zo verschijnt er volgende week nog een apart overzicht van de tien beste films en series die ik dit jaar heb gezien. Ben je klaar voor mijn boekenoverzicht? Lees dan snel verder!

Top Tien 2018: Boeken

Om nooit te vergeten van Thomas Olde Heuvelt – RECENSIE

Het eerste boek op mijn Wrap Up Top Tien 2018 is de verhalenbundel Om nooit te vergeten van Thomas Olde Heuvelt. Het boek zit vol bovennatuurlijke horror en thrillerachtige sprookjes. De verhalen zijn kort en perfect voor een wintermiddagje griezelen op de bank met thee en een dekentje.

Zuster van de Duisternis van Terry Goodkind – RECENSIE

Dit zesde deel uit de Wetten van de Magie-serie is tot nu toe mijn favoriete boek uit de reeks! Richard wordt onder leiding van Nicci, een Zuster van de Duisternis, naar een nieuw land gebracht. Terwijl er overal oorlog dreigt, moet Richard zich aanpassen aan zijn nieuwe leven en komt tot de ontdekking dat hij veel sterker is dan hij dacht…

Vissen voor de keizer van Didier Decoin – RECENSIE

Als je van Japan houdt is deze roman vol culturele feiten en bovennatuurlijke krachten een echte aanrader! Hoewel ik, zoals je in mijn recensie kunt lezen, wel het een en ander had op te merken, kan Decoin zijn roman uiteindelijk toch de juiste richting op laten varen.

Opstaan, aankleden, niet doodgaan van Hanna Bervoets – RECENSIE

Wie nog niets gelezen heeft van Hanna Bervoets kan misschien wel het beste beginnen met deze bundel columns. Bervoets’ humor, oog voor detail en vlotte pen komen in Opstaan, aankleden, niet doodgaan het best tot uiting in de geselecteerde colums wanneer ze het leven van alledag op papier vastlegt.

De dag die nooit komt van Oliver Reps – RECENSIE

Filmliefhebber Elias blikt in één zomernacht terug op zijn leven. Al snel wordt duidelijk dat zijn zus hier een grote rol in speelt. Er is die zomer namelijk iets verschrikkelijks gebeurd… Maar wat? De dag die nooit komt is een geweldig coming-of-age debuut van Reps die door de melancholische sfeer doet denken aan klassieker The Catcher in the Rye van J.D. Salinger.

Kleine hellen van Anne Moon Disko – RECENSIE

Kleine hellen is de debuutroman van Anne Moon Disko (pseudoniem van Martijn Couwenhoven). Als Vera uitgezaaide kanker heeft, wordt haar leven en dat van haar broertje Max overhoop gegooid. Gebeurtenissen uit het verleden worden opgerakeld en doorleefd. Kleine hellen is een prachtige novelle voor de liefhebber van (zwaarmoedige) literatuur en mag niet in mijn Wrap Up Top Tien 2018 ontbreken!

Kleine grote liefde van Katy Regan – RECENSIE

De tien-jarige Zac Hutchinson woont samen met zijn moeder maar is al een tijdlang gefascineerd door zijn afwezige vader Liam. Samen met zijn beste vriendin Teagan bedenkt hij een plan om zijn vader op te sporen. Wanneer de twee in het geheim hun plan uitvoeren, ontketenen ze een reeks gebeurtenissen die ze nooit hadden voorzien. Zal Liam ooit weer in Zacs leven komen? Kleine grote liefde is een aanrader voor lezers van feelgood romans.

Zoon van Berlijn van Karolien Berkvens – RECENSIE

De nieuwe literaire roman Zoon van Berlijn van Karolien Berkvens verhaalt over Fabian Richter en zijn ingewikkelde relatie met zijn vader Jacob. Fabian, opgegroeid in een ontwricht gezin, worstelt met zijn leven totdat hij klimaatactiviste Isa ontmoet. Terwijl zijn leven meer richting krijgt, zorgen Jacobs observaties van zijn zoon voor nostalgische verlangens naar zijn eigen verleden. Een prachtige roman voor liefhebbers van (Duitse) literatuur.

Wat als dit het is van Becky Albertalli en Adam Silvera

Als Arthur een zomer lang in New York stage gaat lopen, ontmoet hij onverwachts Ben bij een postkantoor. De vonken spatten er niet daadwerkelijk vanaf, maar gaandeweg het boek vallen de twee als een blok voor elkaar. Maar wat als dit het is? Zal hun liefde stand blijven houden? Wat als dit het is is een verrassend realistische roman van Becky Albertalli (Love, Simon) en Adam Silvera (Aan het einde gaan ze allebei dood). Een aanrader voor YA-lezers!

Lampje van Annet Schaap – RECENSIE

Wat zou een boekenoverzicht van 2018 zijn zonder Lampje van Annet Schaap? Dit jeugdboek veroverde dit jaar vele kinderboekenprijzen. Het verhaal gaat over Lampje, die samen met haar vader in een vuurtoren woont. Als er bij een grote storm een schip vergaat, wordt Lampje noodgedwongen uit huis geplaatst. Geschreven in prachtig beeldende volzinnen en metaforen, waant Lampje zich in een groots avontuur.


Lees ook mijn Wrap Ups van 2016 en 2017.

Wat was jouw favoriete boek van 2018? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.