Wrap Up: Top Tien 2018 #2

31 december 2018
Leestijd: 9 min.
,

Het is officieel de laatste dag van het jaar! Vorige week plaatste ik mijn boekenoverzicht van 2018. Nu is het tijd voor de tien leukste films en series die ik het afgelopen jaar heb gekeken. Ook volgt er nog een overzicht van mijn jaar in muziek en de best bekeken blogartikelen van 2018. Benieuwd welke titels mijn top tien hebben gehaald? Lees dan snel mee!

Top Tien 2018: Films

Taal is zeg maar echt mijn ding (Barbara Bredero) – RECENSIE

Een verfilming van het gelijknamige boek van Paulien Cornelisse klonk mij als muziek in de oren, dus deze film moest ik begin dit jaar zeker kijken. Taal is zeg maar echt mijn ding (2018) gaat over Anne, een single dertiger met een passie voor taal. Terwijl ze worstelt met haar saaie baan bij een glossy en haar dementerende vader, ligt er ineens een zinderende romance voor haar in het verschiet met de charmante fotograaf Rick. Anne baant zich een weg door taalvolle obstakels op weg naar haar droombaan en… haar droomman?

Ocean’s 8 (Gary Ross) – RECENSIE

Na de mannen is het in Ocean’s 8 (2018) de beurt aan de vrouwen. Dat zou zeker moeten lukken gezien de sterrencast met o.a. Sandra Bullock, Cate Blanchett en Anne Hathaway. Meestercrimineel Debbie Ocean (Sandra Bullock) wordt net ontslagen uit de gevangenis, maar heeft nu al een volgende roof bedacht.Dit keer is ze uit op de prachtige juwelen die tijdens het jaarlijkse MET Gala door een geselecteerd model worden gedragen. Ze weet een sterk team te verzamelen die de kraak tot een succes moeten maken. Zal het haar lukken?

A Star is Born (Bradley Cooper) – RECENSIE

Dé film van het jaar is A Star is Born (2018). Het is alweer de vierde remake van dit muzikale liefdesdrama – dit keer met Lady Gaga en Bradley Cooper in de hoofdrol. Ally (Gaga) werkt als serveerster en heeft haar droom om als zangeres door te breken nooit kunnen vervullen. Wanneer ze country rockster Jackson Maine ontmoet komt daar verandering in. Met haar klimmende sterrenstatus daalt Jack steeds dieper in de put. A Star is Born is een prachtig liefdesverhaal met een net zo prachtige soundtrack!

Crazy Rich Asians (Jon M. Chu)

Crazy Rich Asians (2018) is misschien wel de leukste luchtige comedy van dit jaar. Rachel Chu date al een tijdje met Nick Young. Als ze wordt uitgenodigd voor het huwelijk van zijn beste vriend Colin, ontdekt ze dat de familie van Nick eigenlijk superrijk is. Op zijn beurt ontdekt Nick een familiegeheim van Rachel waar vooral Nicks moeder niet erg blij mee is. Crazy Rich Asians zit vol hilarische momenten in een exotisch decor door de volledig Aziatische cast. 

I Want to Eat Your Pancreas (Studio VOLN)

De scholier Haruki Shiga stuit tijdens een bezoek aan een ziekenhuis toevallig op het dagboekje van zijn klasgenoot Sakura Yamauchi. Sakura is ernstig ziek, maar wil dit liever geheimhouden. In de maanden die ze nog te leven heeft, probeert ze samen met Haruki zoveel mogelijk van het leven te genieten. Dat is niet makkelijk als je je bedenkt dat de twee elkaar eigenlijk niet goed liggen. Omdat ik deze film zo goed vond, komt hier binnenkort een recensie van op mijn blog! I Want to Eat Your Pancreas (2018) is een prachtige, emotionele film voor fans van de serie Your Lie in April (2014).

Extra filmtip uit 2018: Love, Simon (Greg Berlanti) – RECENSIE

love-simon-icon

Simon valt op jongens en komt na een anonieme coming-out post via het blog van zijn school in contact met de mysterieuze Blue. Zal het Simon lukken om de identiteit van Blue te ontmaskeren?

Top Tien 2018: Series

Atypical (Netflix)

Dit jaar verscheen eindelijk het tweede seizoen van de komische dramaserie Atypical (2017 –). De 18-jarige Sam Gardner (Keir Gilchrist) is autistisch en wil graag een vriendin. Maar hoe kan hij dat het beste aanpakken? De coming-of-age-serie behandelt verschillende onderwerpen zoals midlife-crisis, identiteit, vriendschappen en liefde. Hoewel de serie bomvol hilarische scenes zit, is het zeker niet overbodig om de moeilijkheden waar mensen binnen het autistisch spectrum in hun dagelijks leven tegenaan lopen, in beeld te brengen. En daarbij is Sam zowel aandoenlijk als geniaal op zijn eigen manier!

Banana Fish (Studio MAPPA)

De 17-jarige Ash Lynx leeft na een moeilijke jeugd op straat in New York. Daar raakt hij verstrikt in conflicten tussen verschillende bendes. Als Ash het bericht krijgt dat zijn broer is overleden door het chemische middel ‘Banana Fish’, kan hij maar één iemand bedenken die achter deze daad zit. Net op dat moment ontmoet Ash de Japanse Eiji Okomura, een goedgelovige jongen die geen weet heeft van de verschrikkingen van het straatleven. Het gangster-thema trok mij aanvankelijk niet zo, maar Banana Fish (2018) werd uiteindelijk een van de beste series die ik dit jaar heb gezien!

Dark (Netflix) – RECENSIE

Als in het Duitse plaatsje Winden een jongen wordt vermist, wordt er een grondige zoekactie op touw gezet. Wanneer deze niets oplevert, zien de dorpsbewoners steeds meer voortekenen vaneen naderend onheil. Zal de geschiedenis zich na 33 jaar weer herhalen? Dark (2017 –) vertelt een grimmig en beklemmend verhaal waarin de waarheid laagje voor laagje aan het licht komt.

Alias Grace (Netflix) – RECENSIE

De mini-serie Alias Grace (2017) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Na (medeplichtigheid van) het plegen van een dubbele moord, zit Grace Marks (Sarah Gadon) vast in een psychiatrische inrichting. Maar is Grace daadwerkelijk schuldig? Uitgesmeerd over zes afleveringen probeert psychiater Dr. Simon Jordan (Edward Holcroft) achter de waarheid te komen. Alias Grace is een complexe serie met een geweldige cast.

Over the Garden Wall (Netflix; Cartoon Network)

Per toeval ontdekte ik Over the Garden Wall (2014) op Netflix. De mini-serie bevat tien afleveringen van slechts 10 minuten en verhaalt over de halfbroers Wirt en Greg. De broers zijn verdwaald geraakt in een vreemd bos genaamd The Unknown. Op hun weg naar buiten raken ze bevriend met het  roodborstje Beatrice en samen maken ze allerlei surrealistische avonturen mee. Over the Garden Wall is een donker sprookje dat vervolgens in een vintage jasje is gestoken.

2018 Wrapped door Spotify

2018-wrapped-spotify

Spotify maakt aan het einde van het jaar voor iedereen een mooi overzicht. Van de populairste nummers tot het sterrenbeeld van je meest beluisterde artiest. Sinds ik tijdens werkgerelateerde zaken steeds vaker Spotify aan heb staan, heb ik dit jaar een mooi overzicht opgebouwd. De volgende statistieken zette Spotify voor mij op een rijtje:

Het nummer waar ik 2018 mee begon was How Long van Charlie Puth

Ik luisterde in totaal 27 uur naar BTS die dan ook mijn favoriete artiest is van 2018

Het oudste nummer dat ik in 2018 luisterde is ‘Round Midnight van Thelonius Monk uit 1944

Dankzij Charlie Puth en Ludovico Einaudi deden artiesten met het sterrenbeeld Boogschutter het het best bij mij in 2018, haha…

Top Tien best gelezen artikelen in 2018

Ieder jaar zijn er weer een aantal artikelen die op mijn blog het vaakst worden aangeklikt. Ook via zoekmachines zijn er titels waar veel naar wordt gezocht. Daarbij komen lezers af en toe terecht op mijn blog, heel tof! Hieronder een overzicht van de tien best gelezen artikelen op Eline schrijft hier van 2018:

  1. Boekrecensie: Vissen voor de keizer van Didier Decoin
  2. Boekrecensie: De dag die nooit komt van Oliver Reps
  3. Serierecensie: Erased (Netflix Original)
  4. Boekrecensie: Om nooit te vergeten van Thomas Olde Heuvelt
  5. FAQ: Hoe begin ik met het kijken van anime?
  6. Boekrecensie: Zuster van de Duisternis van Terry Goodkind
  7. Serierecensie: Midnight Diner Tokyo Stories (Netflix Original)
  8. Boekrecensie: Hoe alles moest beginnen van Thomas Verbogt
  9. Filmrecensie: In This Corner of the World (Studio MAPPA)
  10. Serierecensie: Tsuki ga Kirei (Studio feel.)

Dit was alweer de laatste post van het jaar op de laatste dag van het jaar, hoe leuk! Mijn trouwe (en toevallige) lezers wens ik een Happy 2019. Tot volgend jaar! 😊


Wat is jouw favoriete film en/of serie van 2018? 🙂

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.