Kerst samen met jou: prentenboek brengt hartverwarmende ode aan kerst en samenzijn

9 december 2021
Leestijd: 2 min.
,
kerst-samen-met-jou-leontine-gaasenbeek_header

Titel: Kerst samen met jou
Auteur: Leontine Gaasenbeek
Uitgeverij:
Van Driel Publishing
Illustrator: Leontine Gaasenbeek
Genre: Jeugdliteratuur
Bladzijdes:
32
Uitvoering:
Hardcover
ISBN:
978-94-932-0037-1
*In ruil voor een eerlijke recensie heb ik van Van Driel Publishing een recensie-exemplaar ontvangen

Als de dagen donkerder worden kijken de meeste mensen alweer uit naar kerst! In Kerst samen met jou van Leontine Gaasenbeek passeren verschillende activiteiten de revue die kenmerkend zijn voor de dagen rond kerst. Zo neemt het boek de lezer mee met een boom uitzoeken en versieren, een kerstdiner voorbereiden, cadeautjes kopen en natuurlijk sneeuwpret! Al deze activiteiten zijn nóg leuker als je ze samen kunt doen. Deze boodschap loopt dan ook als een rode draad (of in dit geval: kerstslinger) door dit prentenboek heen.

Vlotte teksten op rijm en kleurrijke illustraties

Kerst samen met jou bevat paginagrote illustraties die samen met vlotte tekstjes vertellen over enkele kleine bezigheden die kerst zo leuk maken. De illustraties zijn kleurrijk en passen goed bij wat er verteld wordt. De teksten zijn op rijm en het prentenboek leest daardoor als een ode aan kerst. Dit duidelijke samenspel tussen tekst en beeld zorgt ervoor dat het een geschikt boek is om voor te lezen aan kinderen of er samen met je kind eens doorheen te bladeren. Omdat Gaasenbeek de focus legt op de activiteiten in de drukke decembermaand, leent dit prentenboek zich ook goed voor een eerste kennismaking met kerst.

Kerst samen met jou is een betekenisvol cadeauboek

Omdat dit prentenboek een neutrale aanpak heeft, is het bedoeld voor iedereen die kerst viert of gewoon geniet van de gezelligheid in december. Tijdens de pandemie is samenzijn met je geliefden niet altijd vanzelfsprekend. Kerst samen met jou is daarom ook voor volwassenen een betekenisvol cadeauboek voor onder de boom. Achter in het prentenboek staan twee kerstrecepten waardoor je na het lezen nog even het knusse kerstgevoel kunt vasthouden.  


📖 Ook lezen? Koop hier Kerst samen met jou of steun je boekhandel via Libris.

Eindoordeel: Kerst samen met jou
5
Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.